3 najúčinnejšie spôsoby, ako sa zbaviť bradavíc

Vznik bradavíc zapríčiňuje práve vírus HPV, ktorý má väčšina z nás v sebe. U niekoho sa môže prejaviť hneď, u niekoho nikdy a u niekoho neskôr. Ak sa vám ale na tele objavili plantárne alebo ploché bradavice, poradíme si, ako sa ich účinne zbaviť. Žiaľ, bezbolestne to nepôjde.

 

1. Pomocou tekutého dusíka

Jedným z mnohých spôsobov odstraňovania bolestivých bradavíc je práve tekutý dusík. Ak chcete bradavice odstrániť takýmto spôsobom, počítajte s miernym pálením, svrbením. Miesto bude po vypálení citlivé, korene bradavice začnú postupne tmavnúť, čiže odumierať a po čase bradavice odpadnú. Takýto zákrok vám vykonajú kožní lekári alebo špecialisti na súkromných klinikách.

2. Pomocou prípravkov, ktoré obsahujú kyselinu salicylovú

Kyselina salicylová dokáže odstrániť malé bradavice v priebehu pár dní. V lekárniach sa budete mať možnosť dostať ku kvalitným prípravkom obsahujúcim práve túto kyselinu, ktorá úspešne bojuje s akýmikoľvek bradavicami. Táto kyselina ale nesmie prísť do kontaktu so zdravou pokožkou. Spálila by ju. Dávajte si preto pozor pri nanášaní tohto prípravku, aby vám nekvapol na zdravú pokožku. Ak sa vám objavia bradavice na nohách a ste objednaná na laserovú epiláciu, radšej si termín preložte.

3. Pomocou cesnaku

Cesnak je dobrý nielen na vnútorné použitie, ale kašička z neho nám pomáha odstraňovať agresívne vírusové bradavice. Strúčiky cesnaku si roztlačte a následne z toho vytvorte kašičku, ktorú si naneste priamo na bradavicu. Aby sa vám kašička nedostala na posteľné prádlo, prelepte si ju lepiacou páskou. Odporúčame vám dávať si túto kašičku najmä na noc.

Ak sa vám objavia na tele nové bradavice, konajte rýchlo, pretože čím dlhšie budete odstraňovanie bradavíc odkladať, tým komplikovanejšie to bude. Bradavice rastú veľmi rýchlo, preto si zvoľte jeden z týchto spôsobov a zbavte sa ich raz a navždy.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *