Akých pravidiel sa držať pri zariaďovaní detskej izby?

Váš drobec sa len prednedávnom narodil a ani ste sa nenazdali a už mu idete zariaďovať vlastnú detskú izbičku? Poradíme si, akých pravidiel by ste sa mali držať, aby ste vášmu drobcovi zariadili detskú izbu čo najlepšie.

Nábytok vyberajte taký, ktorý prispôsobíte veku a výške dieťaťa

Ak má váš potomok obdobie princezien a pirátov, izbičku mu automaticky nezariaďujte v štýle princezien a pirátov. Toto obdobie môže kedykoľvek skončiť a čo potom s tematickým zariadením detskej izby? Nebude vám ostávať nič iné, len kúpiť nový nábytok a vymeniť detské fototapety. Myslite ekonomicky a kupujte univerzálny detský nábytok, ktorý prispôsobíte veku a výške vášho dieťaťa. Vyberajte výškovo nastaviteľný stôl a ergonomickú detskú stoličku, ktorej výšku môžete kedykoľvek prispôsobiť výške vášho dieťaťa. Jednoduchý, ale zato veľmi praktický detský nábytok oživíte vhodnými doplnkami, ktoré môžete kedykoľvek vymeniť za iné.

Určite si jednu dominantnú farbu

Priestor, kde sa bude vaše dieťa hrať, učiť a spať, musí byť farebný. Vyhýbajte sa agresívnym farbám ako napríklad červenej a fialovej. Určite si jednu dominantnú farbu, ktorej prispôsobíte aj výber dekorácii a doplnkov.

Priestor rozdeľte na oddychovú a pracovnú časť

Detskú izbu rozdeľte na časť oddychovú, kde sa bude vaše dieťa hrať a spať a na časť pracovnú, kde si bude vaše dieťa písať domáce úlohy do školy. Do pracovnej časti umiestnite výškovo nastaviteľný stôl a stoličku. Pracovná časť musí byť dostatočne osvetlená, preto vám ju odporúčame umiestňovať k zdroju svetla, čiže k oknu. V oddychových častiach nesmú chýbať kvalitné protišmykové detské koberce, ktoré budú odolné voči plesniam.

Aby sa dieťaťu zariadenie detskej izby páčilo, nechajte, nech si samo určí farebné prevedenie detskej izby. V prvom rade treba myslieť na to, aby sa dieťaťu zariadenie detskej izby naozaj páčilo a aby v nej chcelo tráviť čas.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *