Výber detskej autosedačky netreba podceňovať

Chystáte sa s vaším najnovším prírastkom v rodine vyraziť na cesty? Váš malý spolujazdec potrebuje špeciálnu starostlivosť nielen u vás doma, ale aj vo vašom aute. Detská autosedačka je jediný účinný ochranný prvok, ktorý vám pomôže ochrániť vaše dieťatko pred prípadným zranením na cestách. Pri jej výbere by jednoznačne nemala byť hlavným kritériom cena a fakt, že autosedačka je súčasťou povinnej výbavy. Pomôžeme vám lepšie sa zorientovať v tom, čo je pre vaše ratolesti najlepšie.

 Prvoradá je bezpečnosť

Vybrať si z množstva ponúkaných značiek sedačiek do auta môže byť niekedy naozaj zložité. Na pamäti by ste mali mať najmä bezpečnosť vášho dieťaťa. Odborníci podrobujú detské autosedačky náročným testom už desiatky rokov. Následne ich upravujú a vylepšujú tak, aby spĺňali tie najprísnejšie požiadavky na bezpečnosť. Precíznosť a prémiovú kvalitu ponúkajú napríklad autosedačky Cybex. Pri kúpe sedačky je dôležité sledovať najmä certifikačnú známku. Každá detská autosedačka musí mať totiž nálepku alebo nášivku v tvare obdĺžnika so zreteľným nápisom ECE 44, ktorý poukazuje na typové testovanie. Bez tejto cerfikačnej známky sa nesmie sedačka predávať a už vôbec nie používať.

 Aká sedačka je najlepšia pre moje auto?

Správna sedačka musí zodpovedať najmä veku a hmotnosti dieťaťa, ale aj typu vozidla, v ktorom sa bude dieťa viezť. Práve tento aspekt je pred samotnou kúpou veľmi dôležitý. Poradiť sa môžete napríklad s predajcom alebo zoznam sa dá nájsť aj na internete. V tomto prípade naozaj odporúčame nešetriť a bazárom sa vyhnite naozaj širokým oblúkom. Pri nových autosedačkách si môžete byť istí, že žiadna časť nebola predtým poškodená.

 

Veľký výber detských autosedačiek nájdete v predajni Lulubee.

 

Jedno dieťa, tri autosedačky

Deti rastú rýchlo a spolu s nimi by mala rásť aj ich autosedačka. V ideálnom prípade by za detstvo malo dieťa prestriedať až tri autosedačky. Novorodencom sa najlepšie hodí bábätkovská „škrupina“, ktorá sa inštaluje proti smeru jazdy. Bezpečnosť a nadčasový dizajn sa stretli v autosedačke Cybex Aton Q, ktorá má dokonca aj teleskopickú lineárnu ochranu pri bočnom náraze či integrovanú sklápaciu slnečnú striešku s UV filtrom 50+. Pokiaľ hľadáte niečo štýlovejšie, model Fashion Butterfly by mohol upútať nie len vašu pozornosť.

Po ďalšej autosedačke by mal rodič siahnuť, keď jeho dieťa dosiahne svoj prvý rok. Do približne štyroch rokov potrebuje malý spolujazdec klasickú autosedačku, ktorá sa montuje už v smere jazdy. Takýmto modelom je napríklad autosedačka Cybex Juno M-Fix, ktorá je vhodná pre deti od približne 9 mesiacov do 4 rokov.

A nakoniec tu máme veľkú autosedačku, ktorú dieťa potrebuje do veku dvanástich rokov alebo kým neprekoná výšku 150 cm. Iba vďaka sedačke budú deti čo najlepšie chránené proti čelnému aj bočnému nárazu. Detská autosedačka Cybex Solution M-Fix spĺňa všetky spomínané bezpečnostné štandardy a má skvelé hodnotenia od užívateľov.

Niektorí výrobcovia ponúkajú aj univerzálne autosedačky, ktoré by mali rásť spolu s dieťaťom. Dlhodobé výsledky testov však ukazujú, že ich univerzálnosť je na úkor účinnosti, a preto sa odporúča radšej kupovať vždy novú sedačku, keď je treba.

Správna sedačka musí zodpovedať najmä veku a hmotnosti dieťaťa.

 

Prečo Cybex?

Spoločnosť Cybex sa nikdy nebála zmien a práve vďaka tomu sa stala lídrom v detskej bezpečnosti a dokonalého dizajnu. Nadhľad, voľnosť a jednoduchosť sú základnými piliermi ich filozofie. Cybex dizajnuje inovatívne kočíky či sedačky do auta pre čo najlepšiu rodičovskú používateľnosť. Posúva pritom hranice a spája bezpečnosť, dizajn a funkčnosť. Ich produkty sú dokonale prispôsobené mestskému štýlu a ich stratégia ich viedla k získaniu hneď niekoľkých ocenení, napríklad za sedačka Sirona, v ktorej dieťa sedí chrbtom k smeru jazdy. Najlepšie dizajnové autosedačky hľadajte v eshope Lulubee.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *