4 tipy, ako si vybrať správnu prírodnú kozmetiku

Prírodná kozmetika začína byť na Slovensku čoraz viac populárnejšia. Nejde však iba o obyčajný momentálny trend. Pokiaľ chcete, aby skutočne fungovala, musíte brať starostlivosť o svoje zdravie a krásu z dlhodobého hľadiska.

Keďže prírodnú kozmetiku ešte väčšina spoločnosti nepozná, ľudia si častokrát myslia, že i taká zdravá fľaša je iba luxusný produkt, ktorý si nemôže len tak hocikto dovoliť. Je to však iba mýtus, ktorý sme sa rozhodli v tomto článku vyvrátiť a preto sme spísali štyri tipy, ako postupovať pri výbere prírodnej kozmetiky.

Stačia vám prírodné rastlinné oleje

 Prírodné rastlinné oleje a maslá tvoria základ prírodnej kozmetiky, ktoré vám na účel úplne postačia. V čistej forme sú navyše účinnejšie, ako v zmiešaní s telovým mliekom. A sú taktiež lacnejšie, ako telové mlieka. Pri kúpe hľadajte olivový, ľanový, ricínový alebo olej z hroznových a marhuľových jadierok. Majú taktiež široké využitie, či už ide o odličovanie očí a tváre, masáže, opaľovanie, pleťové masky, zábaly alebo ako výživná kúra na vlasy.

Hľadajte užitočné recenzie

Ešte predtým, než sa rozhodnete pre kúpu svojho prírodného oleja, snažte sa získať čo najviac informácii o danom produkte. V dnešnej dobe je veľmi jednoduché získať informácie, môžete napr. googliť recenzie, čítať blogy, sledovať diskusie, poprípade komentáre na Facebooku.

Využívajte rôzne zľavy 

Cena je jedným z najdôležitejších faktorov pri voľbe produktu. A keďže na Slovensku máme veľké množstvo e-shopov, ktoré predávajú ten istý produkt od toho istého výrobcu, budú medzi sebou súperiť čo najviac, aby ste nakúpili práve u nich.

Nemali by ste sa však rozhodovať iba na základe ceny. Berte do úvahy vyššie spomínané recenzie na daného predajcu, sledujte rôzne zľavy, súťaže alebo akcie ako dva v jednom, na ktorých ušetríte.

Dávajte si pozor na falzifikáty

Slová „prírodná“ alebo „bio“ kozmetika je v súčasnosti akýmsi buzzwordom. Toto však žiaľ využívajú aj produkty, ktoré nespĺňajú podmienky na to, aby sa takto mohli označovať. Pokiaľ sa chcete vyvarovať falzifikátom, sledujte na produktoch certifikáty, ktoré sú zárukou jasnosti.

Vegánska kozmetika je zdravšia a bezpečnejšia alternatíva, obsahujúca iba aktívne prírodné látky organického pôvodu. Vďaka svojmu pôvodu dokáže odstrániť mnohé kožné problémy, ktoré môžu byť spôsobené používaním ropných a syntetických látok. Pri výbere produktov si všímajte zloženie, recenzie, certifikáty a dosiahnete svoj efekt.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *