Teplomer útočí na nulu a pre každú maminu to znamená viac práce s obliekaním bábätka. Na jednej strane nechceme, aby mu bola v kočiariku zima, na druhej sa však bojíme prehriatia a s ním spojenými potničkami či zaparením. Problém vyrieši kvalitný zimný overal.

Overal pre deti, okrem toho, že by mal spoľahlivo zahriať, nesmie byť veľmi ťažký a bábätko sa v ňom musí cítiť maximálne pohodlne. Zvonku by nemal premoknúť a zvnútra by mal naopak absorbovať vlhkosť spôsobenú potením. Kľúčovými oblasťami sú napríklad nôžky a rúčky, ktoré majú sklon k prehriatu a preto je vhodné vybrať drobčekovi zimný overál s odopínateľnými rukavicami a papučkami. Takto viete chodidlá a ruky rýchlo oslobodiť a nechať voľné dýchať len v ponožtičkách či v tenkých rukaviciach. Veľkou výhodou je, ak má detský zimný overal dva predné zipsy, vďaka ktorým je vyzliekanie a obliekanie jednoducho hračka. Nezabúdajte ani na kapucňu – tá by na overale rozhodne chýbať namala, pretože práve cez hlavičku uniká vyše 70% telesného tepla.

Keď ste našli overal, ktorý spĺňa všetky požiadavky, môžete sa pustiť do vyberania farby či strihu. Krásny je napríklad detský prešívaný overal alebo overal zdobený mašličkami, zvieratkami či vreckami. Vhodnými farbami sú nielen detské pastelové, ale aj žiarivejšie, na ktoré bábätká reagujú veľmi pozitívne. Červená ich napríklad upokojuje, zelená naopak rozvíja ich kreativitu.

Vyberte si z bohatej ponuky zimného oblečenia pre bábätká na e-shope www.idoshop.sk. Kvalitné detské oblečenie talianských značiek iDO a Sarabanda poteší a zahreje každého drobca.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *