Oblečenie, ktoré chráni zvieratá

Taliansky výrobca detského oblečenia iDO a Sarabanda vyzýva k zodpovednosti k životnému prostrediu a pripája sa k medzinárodnému programu Fur Free. Detské oblečenie šije bez použitia pravej kožušiny.

Pravá kožušina sa dnes už dá verne napodobniť syntetickými či rastlinnými vláknami, ktorých vlastnosti kopírujú vlastnosti pravej kožušiny, no proces ich výroby je šetrnejší k prostrediu. Nejde pritom iba o lov zvery, ale aj o využitie chemikálii pri spracovaní kože. Pravá kožušina sa totiž musí chemicky ošetrovať a látky, ktoré sa na toto ošetrovanie používajú, sú pre našu planétu toxickejšie, než napríklad batérie. Výroba 1 kg kožušiny môže mať v konečnom dôsledku na prostredie až 28-násobne horší vplyv, než výroba 1 kg syntetickej alternatívy kožušiny.

V e-shope s detským oblečením iDO preto nájdete len oblečenie s umelou kožušinou, ktorá je veľmi príjemná na dotyk a deti v zime výborne zahreje. Príkladom je hrejivá dievčenská bunda s kapucňou alebo teplý detský zimný overal s nórskym vzorom.

Kliknite na www.idoshop.sk a objavte viac detského oblečenia šetrného k prírode.

4L99900 3N66500

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *