Samosprávy o digitalizácii a vidiek očami detí

Bratislava 26. október 2016 – Štrbské Pleso bude vo štvrtok domovom dvoch atraktívnych samosprávnych podujatí. Jedno sa týka elektronickej komunikácie a druhým bude vyhodnotenie detskej výtvarnej súťaže.   

Vo štvrtok 27. októbra 2016 organizuje Združenie miest a obcí Slovenska odbornú konferenciu „Elektronické služby pre obce a mestá.“ Podujatie je venované komplexnému prehľadu elektronických služieb na území Slovenska, členeniu kompetencií samospráv v rámci elektronickej komunikácie a tiež praktickým ukážkam vybavovania obecnej agendy v obci Santovka prostredníctvom Informačného systému Datacentrum obcí a miest. „Táto téma je pre mestá a obce mimoriadne dôležitá a to nielen k prvému novembru odkedy musí celá verejná správa zabezpečovať výkon verejnej moci elektronicky, ale aj preto, že v súčasnosti elektronická komunikácia získava stále väčšiu obľubu medzi obyvateľmi,“ konštatuje výkonný podpredseda Združenia miest a obcí Slovenska Milan Muška.

V rovnakých priestoroch sa uskutoční vyhodnotenie a odovzdávanie cien detskej výtvarnej súťaže „Moja dedina, ako ju vidím ja…“2016, ktoré organizuje Spolok pre obnovu dediny v spolupráci so Združením miest a obcí Slovenska. V tomto ročníku sa do súťaže zapojili deti z celého Slovenska so 602 výkresmi, ktorými vyjadrujú svoje vnímanie dediny. Podpredsedníčka Spolku pre obnovu dediny Mária Čuchtová na margo druhého ročníka  podujatia zdôrazňuje: „Cieľom súťaže je poukázať na to, že život sa odohráva nielen v mestách, ale že na Slovensku sú prekrásne dedinky a že v nich žijú šikovní ľudia a nesmierne talentované deti.

Obidve podujatia sa uskutočnia v priestoroch hotela Trigan v Štrbskom Plese. Konferencia začína o 9:00 hod a potrvá do 15:00 hod. Oficiálne vyhodnotenie súťaže je naplánované na 11:00 hod.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *