Na Žilinskej univerzite zhasli svetlá

Žilina, 30. marec 2015 – Žilinská univerzita v Žiline sa tento rok v spolupráci so študentským časopisom ŽUŽO a študentskou televíziou í-Téčko rozhodla zapojiť do medzinárodného ekologického projektu Hodina Zeme vypnutím osvetlenia hlavnej budovy. Týmto symbolickým gestom sa tak pridala k obrovskému počtu ľudí, tisíckam miest a organizácií po celom svete, ktorým nie je ľahostajná naša planéta.

Cieľom projektu bolo upozorniť na ekologické problémy súčasnosti – globálne otepľovanie, klimatické zmeny či svetelné znečistenie. Symbolom celej kampane bolo vypnutie verejného osvetlenia, osvetlenia budov, pamiatok alebo iných objektov. Hodina Zeme však nie je len o jednej hodine, ale o myšlienke, že spoločným úsilím a malými zmenami v našom živote ako napríklad používaním bicyklov alebo MHD namiesto áut či triedením odpadu môžeme zvrátiť alebo aspoň zmierniť klimatické zmeny. S návrhom zapojiť univerzitu do projektu prišli samotní študenti z redakcie časopisu ŽUŽO a televízie í- Téčko.

„O Hodine Zeme som sa prvýkrát dozvedel asi pred štyrmi rokmi a keďže si uvedomujem aké negatívne následky má ľudská činnosť pre prírodu, jej odkaz ma hneď zaujal. Myšlienku Hodiny Zeme sa snažím šíriť ďalej. Som rád, že na univerzite sa nápad ujal a rozhodla sa do tejto akcie zapojiť,“ hovorí Lukáš Žatko, študent prvého ročníka na Elektrotechnickej fakulte Žilinskej univerzity v Žiline.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *