Adoptuj si Kollera!

David Koller s kapelou zahrajú deň pred oficiálnym vydaním nového albumu ČeskosLOVEnsko na koncerte za záchranu včiel v Bratislave. V rámci projektu Adoptuj si včelu ho 20. marca 2015 organizuje Greenpeace Slovensko.

Včela robotnica, trúd, kráľovná, úľ či včelár. Oddnes si môžu ľudia symbolicky adoptovať aj známeho českého speváka Davida Kollera s kapelou. Projekt Adoptuj si včelu sa rozhodli podporiť benefičným koncertom. Všetkým svojim „adoptívnym rodičom“ zahrajú v piatok 20.marca v bratislavskej kaviarni Kafe Scherz špeciálny koncert.

Cieľom projektu Adoptuj si včelu je upriamiť pozornosť na problém úhynu včiel v dôsledku používania pesticídov a získať prostriedky na osadenie úľov v rôznych slovenských mestách. Zároveň vzdelávať verejnosť a rozširovať včelstvá na Slovensku.  „Dostali sme sa do druhej polovice projektu a prekročili sme hranicu 10 tisíc vyzbieraných eur.  Chceli sme preto pre nových podporovateľov projektu zorganizovať niečo špeciálne. Keď David súhlasil so spoluprácou, vedeli sme, že koncert pre ľudí, ktorým včely nie sú ľahostajné, bude tá správna odmena za ich podporu,“ hovorí koordinátorka projektu Katarína Nikodemová z Greenpeace Slovensko.

David Koller je známy aj ako človek, ktorému nie je jedno, čo sa okolo nás deje – či už ide o politiku, spoločnosť ako takú alebo o životné prostredie.  „Každý človek by sa mal snažiť kultivovať okrem seba samého aj svoje najbližšie okolie. Verím v kvalitných jednotlivcov. Tí sa potom spájajú, vytvárajú kvalitné skupiny a menia veci k lepšiemu. Konzum, v ktorom žijeme má kopu nevýhod a asi tá najväčšia je, že ubližujeme prírode. Nevážime si, čo máme. Preto som sa rozhodol, že projekt podporím.“

 

„Kollerband“ vystúpi v Bratislave deň pred oficiálnym vydaním nového albumu ČeskosLOVEnsko. Môžu sa teda všetci tí, ktorí si rozhodnú kapelu adoptovať a ako poďakovanie dostanú vstup na koncert, tešiť aj na pesničky z nového albumu? „To neviem zaručiť. Skladby ešte len nacvičujeme, sú pre nás úplne nové. Dúfam, ale, že nový album stihneme aspoň predpremiérovo priniesť. Nechajte sa prekvapiť,“ uzatvára David Koller.

Ako sa teda dostať na koncert? Veľmi jednoducho. Stačí navštíviť stránku www.adoptujsivcelu.sk, kde si pár kliknutiami môžete Davida „adoptovať“. Cena adopcie, ktorou podporíte projekt Adoptuj si včelu, je 10 eur. Každý adoptívny rodič tak získa vstup pre jednu osobu na tento koncert.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *