Projekt „Spájanie generácií“ otvorí český Paganini – Pavel Šporcl

V rámci spustenia projektu Spájanie generácií, budú mať obyvatelia Košíc česť vypočuť si koncert jedného z najžiadanejších českých umelcov  husľového virtuóza, pokračovateľa českej husľovej školy, českými kritikmi nazývaného aj Paganini 21. storočia – Pavla Šporcla. Vďaka svojmu talentu a nekonvenčnému vystupovaniu sa stal miláčikom obecenstva po celom svete.

Jeho poznávacím znamením je „pirátska šatka“ a netradičné modré husle. Je jedným z mála umelcov, ktorí sa snažia popularizovať vážnu hudbu svojským, ale zaujímavým spôsobom, skĺbiť modernu s klasikou. Na koncerte bude Pavla Šporcla doprevádzať na klavíri skvelý český hudobník a dirigent Peter Jiříkovský.

Organizátori košického projektu Spájanie generácií sa rozhodli pozvať Pavla Šporcla na otvárací koncert do nášho mesta. Vystúpenie tohto ojedinelého koncertného majstra sa organizuje netradične – v nádhernej košickej Synagóge, ktorú Židovská náboženská obec, ako spoluorganizátor stotožňujúci sa s myšlienkou projektu organizátora, Motip Dupli Slovakia, sprístupní verejnosti.

Cieľom projektu Spájanie generácií je prepojenie seniorskej a mladej generácie, úcta k tradíciám, k minulým generáciám, návrat k hodnotám, k rodine a jej generačnému prepojeniu. Prostriedky z charitatívneho koncertu budú použite na materiálnu podporu zriadenia prvého denného Alzheimerovho centra v Košiciach.

spajaniegeneracii_dotextu

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *