Príbehy vo vlaku – staňte sa knihobežníkom a stretnite sa so spisovateľmi

  • Knihobežník prináša voľné knihy na čítanie a spisovateľov do IC Martinus.sk
  • Spisovatelia budú čítať vo vlaku
  • Netradičné stretnutie s literatúrou vo vlaku

 

pribehy vo vlaku6

 

Netradičný zážitok z cesty vlakom od Bratislavy až po Košice. Projekt Knihobežník prináša v marci do IC Martinus.sk a IC Kriváň príbehy z pera štyroch slovenských spisovateľov, ktoré sami autori budú čítať  cez vlakové reproduktory. Navyše sa cestujúci môžu vo vlaku aj osobne s autormi stretnúť pri káve. Okrem toho budú v priebehu mesiaca knihy do vlaku dopĺňané desiatky zaujímavých titulov, aby ľuďom spríjemnili cestovanie.

Projekt Knihobežník sa v marci predstaví na slovenských železničných tratiach. Vo vlakoch IC Martinus.sk a IC Kriváň bude prezentovať tvorbu štyroch slovenských autorov. Po jednotlivých zastávkach si cestujúci vypočujú krátke úryvky z ich kníh a s autormi sa dokonca môžu osobne stretnúť v reštauračnom vozni na vybraných úsekoch Bratislava – Košice a naspäť. Prítomnosť autora vo vlaku bude ohlásená cez vlakové reproduktory. V piatok 7. marca sa na nich teší Braňo Jobus (Láskavé rozprávky, Ako muflón Ancijáš sľub dodržal), 14. marca Zuzana Golianová (Ako z cukru), 21. marca Roman Brat (Môj anjel sa vie biť, Ako naštvať Rimana) a na záver 28. marca to bude Pavol Boroš (Tri brehy Dunaja).

Okrem autorov, ktorí prídu podporiť projekt Knihobežník, pribudnú v marci do vlaku desiatky zaujímavých knižných titulov a vznikne tu tzv. partnerské miesto. Knihy vďaka tejto hre – otvorenej knižnici pre všetkých – už precestovali státisíce kilometrov. Teraz budú cestovať aj po našich železničných tratiach, stačí len nájsť stojan s knižkami a začítať sa do príbehov.

Každý človek sa môže stať knihobežníkom a registrovať sa na stránke www.knihobeznik.sk. Potom už treba len hľadať knižky poschovávané doslova kdekoľvek. Ak cestujúci nájde knihu vo vlaku, ale rád by ju dočítal až vo svojej cieľovej stanici, môže si ju pokojne vziať so sebou. Nesmie však zabudnúť prečítanú knihu opäť niekde uvoľniť a poslať ju ďalej do sveta.

Cieľom týchto aktivít projektu Knihobežník je podpora čítania kníh, slovenskej autorskej tvorby, ale aj hľadanie nových možností, kde môže byť literatúra šírená, nájsť a potešiť svojich čitateľov. Akcia vzniká s podporou kníhkupectva Martinus.sk, Železničnej spoločnosti Slovensko a Rádia Devín.

Zdroj: tlačová správa

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *