Privítajte jar s tipmi od odborníkov

Verejná knižnica Jána Bocatia v Košiciach vás začiatkom jari pozýva na vzdelávací cyklus s názvom Záhradkárske vademecum.

Prednášky sú určené pre všetkých, ktorí sa zaujímajú o to, ako čo najužitočnejšie využiť priestor, ktorým najmä na sídlisku disponujú, pre svoje bežné pestovateľské aktivity.

Svojím obsahom nadviažu na úspešné vzdelávanie s rovnakým názvom z roku 2021. Lektormi budú renomovaní odborníci: Ing. Robert Gregorek, zástupca riaditeľa Botanickej záhrady UPJŠ, botanik, vedec, včelár a chovateľ, a experti zo Správy mestskej zelene v Košiciach.

Začíname vždy o 16.30 v pobočke Terasa, Tr. SNP 48/A v Košiciach (budova Magistrátu mesta Košice).

Harmonogram:

27.3. Vlastné sadenice – ako si vypestovať vlastné sadenice a pripraviť sa na jarnú výsadbu

5.4. Pestovanie na balkóne – ako čo najefektívnejšie využiť balkón bytu na pestovateľské aktivity, ako vybrať vhodné rastliny a starostlivosť o ne

13.4. Sídlisková predzáhradka – čo a ako správne kombinovať a pestovať v predzáhradkách bytoviek na sídlisku

20.4. Vyvýšený záhon – ako efektívne a zmysluplne sadiť do vyvýšených záhonov a ako sa o ne starať

27.4. Správne kompostovanie – ako správne kompostovať v kontexte bytu a sídliska

4.5. Prechádzka Terasou – workshop v uliciach Terasy zameraný na ukážky z praxe

Na jednotlivých prednáškach sa v zrozumiteľnej a praktickej forme dozviete nové užitočné tipy ako sa starať o rastliny, kvety či bylinky predovšetkým v podmienkach svojho bývania na sídlisku. 

Cyklus zavŕšime v uliciach Terasy, kde si spolu s odborníkmi počas prechádzky ukážeme starostlivosť o sídliskové záhradky i zeleň.

Sériu prednášok a praktický workshop pripravila knižnica v spolupráci s MČ Košice-Západ, s občianskym združením Priatelia knižnice Jána Bocatia a Správou mestskej zelene.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *