Vhodný spôsob prepravy rozhoduje o budúcnosti vášho podnikania

Ak začínate podnikať, veľmi dobre si uvedomujete, že ak chcete v tak veľkej konkurencii prežiť, musíte sa niečim odlíšiť a zákazníci musia byť pre vás najdôležitejší. Ak si ale nezabezpečíte dobrú firmu, ktorá vám bude zabezpečovať logistické služby, budúcnosť vášho podnikania bude ohrozená.

Aký spôsob prepravy bude pre vás najvýhodnejší?

Riečna preprava

Patrí k najstarším druhom prepravy a aj napriek všetkému sa drží stále v popredí. Jej výhodou je stabilný presun tovaru na veľké vzdialenosti. V súčasnosti sa práve riečna preprava, ktorú poznáme skôr pod slovným spojením námorná preprava, využívajú kontajnery. Ich výhodou je lepšia manipulácia tovaru a vyššia bezpečnosť pri exporte tovarov. V porovnaní napríklad s kamiónovou prepravou je táto preprava najlacnejšia a ktovie, možno práve preto si firmy vyberajú tento spôsob prepravy. Výhodou je aj to, že umožňujú prevážať nebezpečný tovar, čo by ste napríklad lietadlom, či kamiónom rozhodne nemohli.

Letecká preprava

Okrem námornej (riečnej) prepravy býva využívaná aj letecká preprava. Ak si vyberiete leteckú prepravu, máte istotu, že prevážaný tovar bude v dohodnutom čase dovezený na dohodnuté miesto. Je všeobecne známe, že práve letecká preprava sprístupňuje vzdialené trhy, uspokojuje potreby spoločnosti (zákazníkov a firmy, ktorým záleží na spoľahlivom a rýchlom prevoze tovarov), poskytuje globálne pokrytie a je využívaná aj firmami, ktoré vyrábajú a chcú exportovať tovar, ktorý rýchlo podlieha skaze, napríklad potraviny.

Vhodný spôsob prepravy rozhoduje o budúcnosti vášho podnikania. Nepodceňujte výber firmy, ktorá vám bude zabezpečovať prepravu tovaru, lebo by ste na to mohli doplatiť. Žiadne zákazník (odberateľ) nebude naďalej nakupovať nové produkty od firmy, ktorá nemá dobre zabezpečené logistické služby a tovar pravidelne meškáva.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *