Hluk prichádzajúci od susedov vám skomplikuje život

Bývanie v panelákoch mnohým rodinám vyhovuje predovšetkým kvôli blízkosti úradov, obchodov a spoločenského života. Panelák, ktoré dnes stoja v mnohých mestách, sú však dielom komunizmu, kedy ešte stavebný materiál nebol taký kvalitný, aby spĺňal moderné štandardy.

Najčastejšími problémami, ktoré znepríjemňujú život ľuďom žijúcich v panelákoch, je hluk prichádzajúci od susedov.

Keď dohovorenie nepomáha

Aby ste mohli plnohodnotne fungovať vo svojej domácnosti, potrebujete predovšetkým pokoj. En však nemáte, ak vám susedia znepríjemňujú život nadmerným hlukom. Expresívnymi slovami sa však situácia nedá riešiť. Skúste dohovorenie a ak ani to nepomôže, obráťte sa na políciu, ktorá vám situáciu pomôže vyriešiť. Viacerí ľudia sa obracajú aj na domovníkov, či na správcov bytového domu. Ak však hluk prichádzajúcich od susedov spôsobujú samotní susedia, pomôcť vám nepomôžu. Keď dohovorenie nepomáha, pomôcť si môžete pravidelným volaním policajnej hliadky.

Odhlučnenie ako jediná možnosť

Ak vám ani jedno, ani druhé nepomohlo, pouvažujte nad odhlučnením. Ak napríklad bývate v Bratislave a máte záujem o odhlučnenie nehnuteľnosti v Bratislave, sústreďujte sa predovšetkým na firmy z mesta, kde žijete, v tomto prípade z Bratislavy.

Odhlučnenie je jediná možnosť, ako si užívať ticho a pokoj vo vlastnej domácnosti. Firmy, ktoré sa zaoberajú odhlučnením, by mali používať kvalitný materiál na odhlučnenie. Je to síce väčšia investícia, ale je to investícia do budúcnosti a to sa počíta.

Netrpte zbytočne a užívajte si ticho a pokoj. Aj keď bývate v panelákoch postavených v minulom storočí, aj v nich sa dá bývať dôstojne a bez zbytočného hluku, ktorý vie znepríjemniť život. Dokonca aj nové paneláky majú problémy so šírením zvuku cez konštrukciu. Problémy však majú aj s akustikou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *