Kvalitné vybavenie skladových priestorov, ktoré vám nesmie chýbať

Zariaďovanie firmy patrí k finančne najnáročnejším investíciam. Častokrát sa podnikatelia snažia ušetriť, kde sa len dá, pričom si neuvedomujú, že na vybavení firmy by sa nemalo šetriť. Široká dostupnosť vybavenia skladových priestorov a výrobných hál však novým podnikateľom dáva možnosť ušetriť a kúpiť lacné vybavenie. Niekedy však práve toto lacné je životunebezpečné.

Ktoré vybavenie skladových priestorov vám nesmie chýbať?

Efektívny regálový systém

Každý podnikateľský subjekt má rozmerovo iné skladové priestory, preto je niekedy ťažké zohnať výrobcu regálových systémov, ktorý by vám ho naprojektovali a vyrobili na mieru na Slovensku však nájdete takýchto dodávateľov, treba však viac hľadať.

Dôležité je, aby regálový systém bol prehľadný, ľahko sa ovládal a zbytočne nezdržiaval export tovaru zo skladu.

Kvalitné vysokozdvižné vozíky

Prenos materiálu z miesta na miesto zo zeme do výšky vám pomôže zabezpečiť kvalitný vysokozdvižný vozík. Toto zariadenie patrí spolu s regálovými systémami k najpotrebnejším a práve z tohto dôvodu sa na nich neoplatí šetriť. V skladových priestoroch je potrebné mať dostatočný počet kvalitných vysokozdvižných vozíkov s kvalitnou radlicou na VZV. Už pri plánovaní výroby je potrebné zohľadniť, koľko zamestnancov potrebujete do skladových priestorov a na základe toho kúpiť kvalitné vysokozdvižné vozíky. Samozrejmosťou sú zamestnanci, ktorí majú oprávnenie manipulovať a ovládať vysokozdvižné vozíky. Aj keď sa to možno zdá, na prácu s vysokozdvižným vozíkom nie je vhodný len ak hocikto.

Manipulácia s ťažkými bremenami si vyžaduje 120% sústredenosť a skúsenosti s ovládaním vysokozdvižných vozíkov.

Pri výbere vysokozdvižných vozíkov si všímajte, akej kvality sú kolieska. Dôležité je aj ovládanie.

Dajte si záležať na výbere tohto dôležitého vybavenia každých skladových priestorov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *