Zdravé maškrty, ktoré vám odporúčame vyskúšať

Aj vy radi maškrtíte a neviete tomu odolať? Maškrty vedia byť hlavnou príčinou priberania. Priberanie však riešia najmä ženy.

Aké maškrty si ale môžete dovoliť jesť a budete vedieť, že vášmu organizmu neškodia?

BIO čokolády

Vysoký podiel kakaa obsahujú kvalitné BIO čokolády. Ak milujete čokoládu, nekvalitné čokolády, ktoré predávajú viaceré obchodné reťazce, sa ani čokoládami nazývať nedajú. Obsahujú príliš veľa tuku a nášmu zdraviu vôbec neprospievajú. Navyše sa z nich dobre priberá.

Keď si však kúpite zdravšie BIO čokolády s vysokým podielom kakaa, budete vedieť, že vášmu telu neškodíte. Tieto maškrty sú veľmi obľúbené a čoraz častejšie sa môžeme stretnúť s bio čokolády s ovocím.

Sušené ovocie a zelenina

Ovocie tu máme počas celého roka, no to, čo si kúpite v zime, nie je také lahodné a plné vitamínov ako to, čo si môžeme bežne dopestovať u nás na Slovensku.

Ak chcete zdravú maškrtu, ktorej neodoláte, odporúčame vám kúpiť si sušičku na ovocie a zeleninu. Takto i budete môcť uchovať všetky vitamíny v ovocí a zelenine počas celého roka.

Takéto maškrty oceníte vždy, keď vás chytí hlad a budete mať chuť maškrtiť.

Okrem sušeného ovocia sa môžete dostať k mrazom sušenému ovociu. Odporúčame vám ho ale vyberať len od overených predajcov.

Ovocné a zeleninové smoothie

Chcete maškrtu, ktorá vás zasýti? Odporúčame vám robievať si ovocné a zeleninové smoothie. Zdravie sú samozrejme zeleninové, ale ak si chcete dopriať ovocnú maškrtu, urobte si ovocnú z čerstvého ovocia. Odporúčame toto ovocie a zeleninu – banány, avokádo, černice, ríbezle, jahody, maliny a zo zeleniny špenát, zeler voňavý, mrkvu, ale aj paradajky.

Ak máte rady maškrty, snažte sa jedávať skôr zdravšie maškrty. Okrem týchto maškŕt, o ktorých sme si vyššie písali, vám odporúčame jedávať oriešky, mandle, chia semienka, ale aj ovsené vločky. Poprípade si urobte domácu granolu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *