Spiľovanie a výrub stromov vám niekedy dokáže ochrániť majetok

Ak vlastníte pozemok a veľkú záhradu, určite máte na nej aj ovocné, respektíve okrasné stromy. Stromy nám dokážu vytvoriť súkromie a tieň, no niekedy nám vedia narobiť viac problémov ako úžitku. Okrem toho, že je potrebné zabezpečiť, aby jarné mrazy nezničili púčiky na stromoch, je potrebné orezávať ich tak, aby boli zdravé a aby neohrozovali majetok, v tomto prípade rodinný dom.

Aby ste dokázali ochrániť statiku vášho rodinného domu, je potrebné realizovať spiľovanie a v horšom prípade aj výrub celých stromov. Takéto činnosti, čiže arboristické práce, vám dokáže zabezpečiť firma, ktorý sa zaoberá aj týmito výškovými prácami.

Potrebné vybavenie, ktoré vy nemáte

firmy, ktoré sa zaoberajú týmito výškovými prácami, majú potrebné vybavenie, ktoré neohrozí zamestnancov. Kvalitná lanová technika, ktorú používajú, spĺňa všetky bezpečnostné parametre. Túto službu využívajú najmä obyvatelia strmých pozemkov, resp. rodinných domov, ktoré sa nachádzajú v zastavanej časti, čo komplikuje výrez stromov.

Ak máte stromy v strmej časti pozemku, alebo sa nemôžete dostať do výšky, aby ste si strom spílili sami, je potrebné kontaktovať firmu, ktorá vám zabezpečí spiľovanie stromov.

Kedy sa obrátiť na firmu zabezpečujúcu výrub a spiľovanie stromov?

Na túto firmu sa je potrebné obrátiť v prípade, že sú ohrozené vedenia inžinierských sietí, konáre stromov zasahujú na pozemok susedov, pri nebezpečenstve pádu konárov, resp. celých stromov, ale aj pri narúšaní statiky stromov.

Niekedy stačí, že strom zasiahne blesk, napadne ho škodca, alebo je už jednoducho starý a začína sa lámať. Dávajte si preto veľký pozor na vysoké stromy, resp. stromy, ktorých korene môžu ohroziť základy vášho rodinného domu, alebo poškodiť plot.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *