Aký typ schodov sa vám bude hodiť do domu?

Schodište nám pomáha prekonávať výškové rozdiely v rámci domácnosti. Je to miestnosť, ktorej sa najmenej venujeme, pretože v nej netrávime čas, ale ňou len prechádzame.

Ak však chcete pekné schodište, je potrebné investovať do kvalitného schodišťa. Aký typ schodov sa vám bude hodiť do vášho domu?

Betónové schodište

Každý z nás požaduje od kvalitného schodiska predovšetkým dobrú stabilitu. V súčasnosti sú veľmi preferované aj mlynárske schody a samonosné drevené schodišťa, avšak väčšiu istotu a stabilitu dokážu ponúknuť jedine betónové schodištia s kvalitným obložením schodov. Betón poskytuje stabilitu, ktoré ani to najkvalitnejšie drevo použité na samonosné schodište nedokáže poskytnúť.

Ak uvažujete o novom schodišti, uprednostnite práve betónové schodište a vyberte si kvalitný obklad na schody vyrobený z kvalitného dreva.

Kvalitné obloženie schodov

Ak chcete, aby vám betónové schodište slúžilo dlhé roky, je potrebné zainvestovať do kvalitného obkladu schodov. Ako obklad betónového schodišťa sa používajú parkety, ale aj dlažba, no najkvalitnejším obkladom na schody je nepochybne drevo. Je potrebné však zvoliť správnu hrúbku dreveného obkladu. Výhodou drevených obkladov na schody je mäkkosť tohto materiálu a jeho prispôsobivosť (tvarovateľnosť).

Pre vás bude výhodou aj to, že si máte možnosť vybrať z viacerých druhov dreva a farebné prevedenie prispôsobiť ostatnému zariadeniu schodišťa. Kombinácia betónu a dreva je vynikajúca kombinácia. Máte istotu, že vďaka skvelej stabilite vám toto schodište poslúži dlhé roky a slúžiť bude aj vašim deťom, či ich deťom.

Ak chcete mať moderné schodište, nájdite si šikovnú firmu, ktorá vám dokáže zhotoviť moderné betónové schodište s kvalitným obkladom na mieru. Nikto iný nebude mať také schodište, aké budete mať práve vy.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *