Postavte si taký dom, ktorý vám pomôže znížiť tepelné straty a výdavky na vykurovanie

Realitný boom pomaly, ale isto utícha. Ceny bytov sa zastabilizujú a s najväčšou pravdepodobnosťou budú klesať, nakoľko dosiahli vrchol a nie každý si dnes bude môcť dovoliť vziať si hypotekárny úver.

Ak ale uvažujete o stavbe rodinného domu, pouvažujte nad energeticky úsporným alebo nízkoenergetickým rodinným domom. Vzhľadom na zvyšujúce sa ceny energií sa stavba takýchto nehnuteľností oplatí.

Aké sú to nízkoenergetické domy?

Nízkoenergetické domy sú domy, ktorých spotreba energie na vykurovanie je menšia ako 50kWh/ m2. Postaviť moderný nízkoenergetický dom je podstatne náročnejšie ako postaviť stavbu, na ktoré sme boli doposiaľ zvyknutý. Je potrebné zvážiť nielen umiestnenie stavby na pozemku, ale aj orientáciu na svetové strany, výber vhodnejšieho materiálu, zabezpečenie rekuperácie, výber kvalitných okien atď. základnou charakteristickou črtou nízkoenergetických domov je nútené vetranie so spätným získavaním tepla (tzv. rekuperácia). Bez rekuperácie by bolo zvyšovanie izolačných parametrov plášťa málo efektívne

Postavia vám ich na kľúč

Stavba nízkoenergetických domov môže byť pre obyčajných laikov náročná. Náročná je však predovšetkým príprava projektu a výber kvalitných materiálov. Ak ale budete mať záujem o nízkoenergetické domy, stačí, ak si nájdete firmu, ktorá vám na základe vašich požiadaviek postaví energeticky úsporný dom na mieru.

Znížte náklady na vykurovanie a využívajte solárnu energiu na vykurovanie interiérových priestorov. Solárna energia vám však nedokáže pokryť 100% nákladov na vykurovanie. Pri bežných domoch je to 10-20% energie, pri nízkoenergetických však viac.

Postavte si dom, ktorý vám pomôže znížiť tepelné straty a aj výdavky na vykurovanie interiérových priestorov. Projekt musí byť do detailov doladený, aby mala stavba energeticky úsporného domu vôbec zmysel a priniesla vám požadovaný úžitok.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *