Chcete kvalitný toner do tlačiarne? Pri výbere sa riaďte týmito pravidlami

Žiadna tlačiareň by nemohla fungovať bez kvalitnej náplne. Náplne do tlačiarne, alebo ak chcete tonery sú veľmi potrebné, či už v kanceláriách, alebo v domácich pracovniach. Potrebujú ich pracujúci ľudia, ale aj študenti.

Ako sa zorientovať v ponuke tonerov a vybrať si kvalitný toner do tlačiarne?

Máte laserovú alebo atramentovú tlačiareň?

Skôr, ako si začnete objednávať nové tonery, je potrebné vedieť, aký typ tlačiarne vlastne máte. Značka tlačiarne je samozrejme tiež potrebná. Na trhu však nájdeme dva typy tlačiarní a na základe tohto si vyberáme kvalitné tonery vhodné do daného typu tlačiarní.

Poznáme kvalitné laserové tonery a kvalitné atramentové tonery. Ak máte laserovú tlačiareň, kupujte laserové tonery. Ak máte atramentovú tlačiareň, kupujte jedine atramentové tonery.

Originálne tonery

Ak už budete vedieť, či máte kupovať laserové tonery alebo atramentové tonery, pravdepodobne natrafíte na ponuku originálnych tonerov. Čo sa týka kvality, originálne tonery sú bezkonkurenčne najlepšie. Využívajú ich predovšetkým firmy, ktoré si potrpia na nadštandardnú kvalitu tlače.

Ich najväčšou nevýhodou sú vysoké ceny. Pri originálnych tonerov však musíte počítať s tým, že si zaplatíte aj za značku. Vyrábajú ich totiž firmy, ktoré sa špecializujú aj na výrobu a predaj značkových tlačiarní.

Kompatibilné tonery

Jedná sa o tonery, ktoré sa vyznačujú vysokou kvalitou tlače a dokážu bez problémov konkurovať tým originálnym. Vyrábajú ich alternatívne firmy, ktoré nevyrábajú tlačiarne. Vyrábajú ich firmy, ktoré chcú klientom ponúknuť kvalitné tonery za rozumnú cenu.

Ak chcete kvalitný toner, ale nechcete zaň minúť celú výplatu, tak v tom prípade zainvestujte do kompatibilných tonerov.

Renovované tonery

Počuli ste niekedy už o takýchto toneroch? Ak na takéto tonery natrafíte, určite vás prekvapia nízke ceny. Sú to totiž najlacnejšie tonery aké v ponuke obchodov s tonermi nájdete. Jedná sa totiž o tonery, ktoré boli znovu naplnené novým tonerovým práškom. Tonerový prášok býva doplnený do pôvodného tonerového obalu, čím sa v podstate aj šetrí životné prostredie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *