Ako sa zorientovať v ponuke tonerov a kúpiť ten najkvalitnejší?

Náplne do tlačiarní, alebo ak chcete tonery, sú dôležitou súčasťou procesu tlačenia pomocou tlačiarní. Bez tonerov by tlačiarne boli úplne nefunkčné, nepoužiteľné.

Ak sa ale neviete zorientovať v ponuke tonerov, ale chcete si kúpiť ten najkvalitnejší, poradíme vám, ako si z ponuky tonerov vybrať kvalitné tonery.

Originálne tonery

Ak natrafíte a zv. originálne tonery, prekvapiť vás môže ich vysoká cena. Má to však svoje opodstatnenie. Tieto tonery vyrábajú svetoznáme značky, ktoré vyrábajú aj značkové tlačiarne. Zákazníci si ich vyberajú kvôli vysokej spoľahlivosti tlače a najviac ich využívajú pochopiteľne podnikatelia, ktorým záleží, aby tlačené dokumenty mali tú najlepšiu kvalitu.

Originálne tonery sú zo všetkých tonerov do tlačiarne najkvalitnejšie, no mnohých z vás môžu odradiť vysoké ceny. Ak vám ale nevadí priplatiť si za kvalitu, odporúčame vám tieto tonery.

Ak vám ale vadí platiť také vysoké ceny za tonery, uprednostnite iný typ tonerov. Ktorý? No predsa kompatibilné tonery.

Kompatibilné tonery

Sú to kvalitou podobné originálnym tonerom, no ich ceny sú podstatne nižšie ako pri originálnych tonerov. Vyrábajú ich externé firmy a nie žiadne svetoznáme firmy vyrábajúce aj známe značky tlačiarní. Sú to v podstate náhrady k originálnym tonerom. Pri kompatibilných toneroch si neplatíte za značku ako v prípade originálnych tonerov.

Odporúčame ich všetkým tým, ktorý chcú vysokú kvalitu tlače, no je im ľúto platiť veľa peňazí za nové tonery.

Repasované tonery

Sú to tonery, ktoré boli znovu naplnené novým kvalitným tonerovým práškom do pôvodných obalov. Repasované tonery však musia byť pred opätovným doplnením tonerového prášku kvalitne vyčistené od zvyškov, aby si mohli opäť plniť svoju funkciu.

Zo všetkých tonerov sú najlacnejšie, ale kvalitou ich nemôžeme prirovnávať ku originálnym, či kompatibilným.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *