Vytvorte si dobrý vzťah so svojimi deťmi

Každý rodič chce pre svoje dieťa len to najlepšie. Chce, aby jedlo len to najlepšie jedlo. Chce, aby malo všetky hračky, na ktoré si ukáže prstom. Chce, aby bolo zdravé, šťastné a spokojné.

Určite ste už možno počuli o „helikoptérových rodičoch“. Sú ochotní spraviť všetko preto, aby sa dieťa nemuselo stretnúť so žiadnymi prekážkami a spravia všetko, čo mu vidia na očiach. Tento pojem bol dokonca v roku 2011 uznaný za psychologický pojem a charakterizuje rodičov, ktorí to so svojou starostlivosťou preháňajú.

Vytvorte si dobrý vzťah so svojimi deťmi a zabezpečíte im lepšiu budúcnosť.

Nosenie v šatkách

Už v prvých týždňoch dieťatka môžete „pracovať“ na vytvorení dobrého vzťahu s dieťatkom. Kontakt koža na kožu je dôležitý nielen pre predčasne narodené deti, ale všeobecne pre všetky detičky. Je dokázané, že keď mamička nosieva svoje dieťatko v šatke alebo v ergonomickom nosiči, dieťatko je pokojnejšie, lepšie spí, nebudí sa a je menej plačlivé.

Zo všetkých značiek šatiek, ktoré môžete nájsť na slovenskom trhu, vám jednoznačne odporúčame značkové šatky Ring Sling. Sú pevné a sú vhodné aj pre staršie deti a nielen pre novorodencov.

Stanovte si hranice

Keď dieťatko podrastie, vytvorte si určité hranice. Nedovoľte mu všetko, lebo neskôr dieťatko od tohto už neodnaučíte. Keď urobí niečo zlé, potrestajte ho a netvárte sa, že sa nič nestalo. Dieťa musí vedieť, že urobilo niečo zlé, aby sa to v budúcnosti neopakovalo.

Ak si chcete vytvoriť dobrý vzťah s dieťaťom, aj s tým v puberte, zakladajte ho na určitých pravidlách, ktoré bude dodržiavať nielen dieťa, ale aj vy. Ak chcete z dieťaťa vychovať zodpovedného a čestného človeka, vy sám musíte byť čestný a zodpovedný. Pre dieťa je rodič vzor a či chcete, či nie, ovplyvňujete charakter svojho dieťaťa.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *