Ako na nadmernú vlhkosť v domácnosti?

Vlhké prostredie môže byť spúšťačom rôznych druhov alergií. Roztoče, plesne, sezónne alergie – to všetko predstavuje hrozbu, s ktorou sa alergik nie ľahko vysporadúva. V takom prípade predstavuje účinnú pomoc odvlhčovač vzduchu.

Mnohým alergickým spúšťačom ako sú roztoče či plesne sa darí vo vlhkom prostredí. Malé obytné priestory s obmedzením vetraním, kúpeľne či kuchyne v malom byte, ale aj suterény a spoločné priestory sú miestami, kde sa nadmerná vlhkosť môže tvoriť. Pobyt v takomto prostredí sa časom môže prejaviť na ľudskom zdraví – nadmerná vlhkosť a alergie sa prejavia zapchatým nosom, svrbivými, vodnatými očami, kýchaním, ťažkosťami s dýchaním či podráždeniami kože. Vlhké prostredie môže tiež prispievať k vzniku astmy u detí.

Výhody odvlhčovačov

Praktický odvlhčovač býva častokrát jedinou účinnou možnosťou, ako si s vlhkosťou v kancelárii, byte alebo domácnosti poradiť.

Účinne znižuje hladinu vlhkosti, miestnosť sa tak stáva nehostinnou pre roztoče, znižuje a úplne mizne tvorba plesní.

Moderné odvlhčovače vzduchu sa vyznačujú tichým chodom.

Zariadenie tiež pomáha redukovať zápachy a hnilobný pach, ktorý sprevádza tvorbu plesní.

Menej vlhké prostredie znamená, že vypraté oblečenie bude rýchlejšie schnúť, chlieb a obilniny vydržia dlhšie čerstvé a zmizne tiež hrozba korózie na obvodoch počítačov a elektronického vybavenia.

Odvlhčovač napomáha efektívnejšiemu chodu klimatizácií. Keď je vzduch v domácnosti vlhší, musí klimatizácia vykonávať funkciu chladenia vzduchu a odstraňovania vlhkosti, čiže sa viac opotrebúva a má tendenciu k poruchovosti.

Znaky, že potrebujete odvlhčovač

Nie sú to len alergie, ktoré vám navrávajú, že kúpa kvalitného odvlhčovača by nebola od veci. O odvlhčovačoch uvažujte aj vtedy, ak badáte zjavné príznaky vysokej vlhkosti v tej-ktorej miestnosti. Hovoríme najmä o skondenzovanej vode na oknách, vodných škvrnách či malých čiernych bodiek (plesne) na stenách. Nadmernú vlhkosť prezradí aj charakteristický zápach plesne. Vyberte si napríklad odvlhčovače vzduchu Biet, ktoré sú zárukou, že váš boj s vlhkosťou nebude márny.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *