Moderný interiér – čo je IN a čo OUT?

Interiérové trendy nie sú také prchavé ako trebárs tie módne, no aj tak z času na čas zaznamenáme isté „výpadky“ či naopak nové pravidlá, ktoré akceptuje široká odborná aj laická verejnosť. Preto sme pre vás zosumarizovali niekoľko IN a OUT momentov pre aktuálny rok (a nie len ten).

IN: dojem uceleného interiéru

Rozhodne je na prospech, ak interiér pôsobí uceleným dojmom. Toho sa ale nie vždy podarí dosiahnuť. Nie vždy, ale občas áno, najmä ak sú „v hre“ moderné tapety na dvere 3D. Sú skvelé aj v prípade, že chcete nudné dvere premeniť na dominantný a originálny prvok v miestnosti.

IN: nálepky na stenu

V prípade, že chcete ozvláštniť interiér vášho príbytku, máte po ruke ihneď jednu skvelú možnosť. Sú ňou moderné nálepky na stenu do obývačky so zaujímavým textovým či grafickým odkazom. Vymeňte poličky, na ktoré sadá prach, za niečo originálnejšie.

IN: drevo v interiéroch

Za „starých“ čias sme boli celí preč z plastov a lyžičiek z umelej hmoty. Tieto doby sú ale dávno preč, momentálne je v kurze najmä drevo. A asi aj dlho bude, pretože ide o nadčasový materiál do akéhokoľvek interiéru. Jedinečná textúra a prirodzené teplo, ktoré drevo aj vizuálne navodzuje, sú nespochybniteľnými argumentami, ktoré hovoria v prospech dreva.

OUT: biela a nič len biela

Hoci pôsobí jemne, čisto a nevinne, do biela ladené domácnosti už dávno nie sú symbolom luxusu. Naviac sú pomerne nepraktické, pretože na bielom povrchu okamžite vidno akúkoľvek nečistotu. Namiesto toho dizajnéri inklinujú skôr k zemitejším odtieňom zelenej, žltej, hnedej, prípadne červenej.

OUT: preplnený interiér

Odklon od materializmu je v interiéroch celkom zjavný. Hŕba drobností, doplnkov a rôznych vecí už nevzbudzuje vlnu pozitívnych emócií. Namiesto nich ostáva v kurze interiérový minimalizmus, symbolizovaný tvarovou jednoduchosťou a čistými líniami.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *