Moderné záclony spravia z vášho domova útulnejšie miesto

Záclony – napriek presvedčeniu niektorých ľudí – rozhodne nie sú iba vecou minulosti. Môžete s nimi totiž svoj domov obliecť do nového šatu a pomocou záclon ho ozvláštniť a dať mu vlastnú „tvár“. Moderné záclony môžete použiť v kuchyni, obývačke, ale aj v spálni. Závisí to len od vášho vkusu.

Záclony nie sú iba dekoračnou záležitosťou. V byte či dome vám pomôžu dosiahnuť želané súkromie. Fungujú totiž aj ako jemná, takmer neviditeľná bariéra medzi vami a vaším bezprostredným okolím.

Určite si ich zaobstarajte

Pýtate sa prečo? Pretože sú nielen krásnym doplnkom, ale tiež vytvárajú príjemnú rodinnú a domácu atmosféru. Je to čosi, čo oddeľuje intímny priestor od vonkajšieho priestoru. Je to typ dekoratívneho textilu, ktorý vám aj napriek dažďu za oknom urobí krajší deň.

Záclony do kuchyne sú jednou z vecí, ktoré urobia váš domov príjemnejším miestom nielen pre vás, ale aj pre vašich hostí. Hodia sa však do každej miestnosti vo vašom domove. Ako si ich však vybrať?

Bohatý výber

Záclony si môžete kúpiť v klasickom obchode, na internete alebo si ich dať ušiť na mieru. Po tomto dôležitom rozhodnutí by ste sa mali zamerať na typ, tvar a farbu, ktoré si chcete zvoliť. Ak obľubuje vintage doplnky, mali by ste si zaobstarať záclonu práve v tomto štýle. Mať doma niečo jedinečné, originálne a neopakovateľné chce predsa každý z nás, s pomocou záclony tento dojem a pocit nadobudnete.

Mali by ste sa najprv poobzerať po povalách svojich starých rodičov a až potom zamieriť do starožitníctiev. Historických kúskov je dosť, nenájdete ich však v bežnom obchode. Veci s vlastným príbehom sú výnimočné, preto sa zvyčajne nájdu na výnimočných, nie vždy dostupných miestach.

Potom by ste sa mali rozhodnúť, či chcete krátke alebo dlhé záclony. Praktickejšie sú krátke záclony, pretože naplnia efekt súkromia, ale zároveň vpustia do bytu dostatok svetla, nebudú zavadzať teplu sálajúcemu z radiátorov a váš domáci miláčik ich pri hraní sa nepoškodí.

Tvar a farebnosť sú pri výbere rovnako dôležitými faktormi. Mali by ste dbať o to, či sa vám budú dať dobre uchytiť na garnižu i o to, či budú farebne ladiť so zvyškom bytu – nábytkom i ostatným bytovým textilom. Záclony totiž nemusia byť len biele. Nádherne vyzerá aj smotanová či jemne ružová. Pre tých odvážnejších aj modrá či červená.

Moderné záclony a tie ostatné

Nebojte sa siahnuť po záclonách. Dnes je na trhu ich bohatý výber. Ak k nim máte averziu ešte z domova, mali by ste sa poriadne poobzerať okolo seba. Záclony už dávno nie sú iba zbytočne prečipkované, dlhé a „ťažké“ kusy textilných doplnkov. Moderné záclony sa vyznačujú variabilitou – dokážete ich farebne i materiálovo zladiť s ostatným zariadením, prispôsobiť si dĺžku podľa seba a nájsť vzory, ktoré sú blízke vášmu srdcu.

Keď záclony, tak aj závesy

Okno a aj celú miestnosť skrášlite nielen záclonami, ale aj závesmi. Tieto dva doplnkové textily sa k sebe neuveriteľne hodia. Závesy dokážu dodať miestnosti útulnosť, pôsobia ochranársky. Keď ich zatiahnete, vytvoríte si v byte svoj vlastný svet, do ktorého nemôže vstúpiť len tak hocikto.

Majú, samozrejme, aj praktický dôvod, zabraňujú totiž prieniku vonkajšieho svetla do miestnosti. A toto oceníte najmä počas večera. Pri zapnutom svetle totiž ani záclona nedokáže ochrániť vaše súkromie. Ak si závesy umiestnite do spálne, nebude vás rušiť svetlo lámp, okolo jazdiacich áut, ale ani mesačné svetlo.

Vďaka bohatej ponuke si môžete vyberať z rôznych materiálov i farieb a zladiť ich nielen s vašimi záclonami, ale aj s ostatnými bytovými doplnkami. Netreba viac váhať, súhlasíte?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *