Ako najlepšie ochrániť svoj smartfón: Osvojte si tieto tri užitočné rady

Ste majiteľom smartfónu, bez ktorého sa nepohnete ani na krok? Mali by ste si osvojiť niekoľko užitočných zásad, vďaka ktorým zostane váš mobilný telefón dlhodobo nepoškodený.  Na čo by ste si mali dať pri používaní smartfónu pozor?

Obal chráni pred nárazom

Nie je ničím výnimočným, že po páde na zem displej smartfónu celý popraská, prípadne sa poškodí do takej miery, že už ho nie je možné opraviť. Práve negatívnym dôsledkom takýchto nehôd sa dokážete skvelo vyhnúť, ak si zvolíte nenáročnú ochranu smartfónu v podobe puzdra na mobil. Puzdro chráni pred nárazom, vlhkosťou, odreninami i škrabancami rôzneho druhu. Stačí telefón šikovne nacvaknúť do vaničky puzdra, a hotovo! Niektoré puzdrá obsahujú aj priečinky na odloženie vizitiek či platobných kariet. Na trhu existuje mnoho druhov, takže si určite vyberiete to pravé pre vás. Jednoduché a praktické flip case puzdro vyhovie každému, obľúbené sú aj kožené puzdrá na mobil, ktoré dotvárajú celkový imidž a pôsobia elegantne.

Nenoste telefón stále so sebou

Najmä nie na toaletu. Možno sa budete čudovať, no prípadov, kedy mobil spadol priamo do misy, existujú tisíce. Podobná situácia vám hrozí najmä vtedy, ak si ho nechávate v zadnom vrecku nohavíc. Rovnako nie je dobré, keď si ho beriete do spálne a nechávate ho položený počas spánku na nočnom stolíku. Existujú rôzne výskumy, ktoré hovoria jasnou rečou – prítomnosť telefónu v miestnosti, kde sa spí, vplýva negatívne na zdravie. Avšak, prípadov, kedy bol telefón počas noci nedopatrením poliaty vodou, alebo inou tekutinou, existuje tiež habadej. Najlepšie je ho preto nechávať v miestnosti, kde ostane bezpečne nedotknutý až do rána.

Vyvarujte sa vírusom

Kedysi útočili len na počítače, dnes sa hackeri zameriavajú najmä na smartfóny. Ako sa k vám vírus dostane? Najčastejšie práve stiahnutím aplikácie, ktorá v sebe nesie škodlivý kód. Ten už v dnešnej dobe dokáže pristúpiť ku kontaktom, ktorým rozposiela spam alebo si nakopíruje vaše heslá a prístupové kódy. Čo je však horšie, dokáže z vášho telefónu posielať správy na spoplatnené čísla, a vy sa v najbližšej faktúre nestačíte čudovať, prečo sa niekoľkonásobne zvýšila. Predchádzať im môžte antivírusmi, ktoré zabraňujú vírusom preniknúť do vášho smartfónu, ale takisto dokážu odstrániť následky škodlivej, zavírenej aplikácie. Stojí za to si ich nainštalovať.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *