Jedálne kupóny na každý deň

Keď sa uchádzame o zamestnanie, mali by sme si zistiť, aké bonusy nám poskytne náš zamestnávateľ. Či od neho dostaneme služobný telefón, auto, ubytovanie, ale v neposlednom rade nás zaujíma, akou formou zabezpečuje stravovanie. Väčšina zamestnávateľov na to využíva práve jedálne kupóny.

Dôležitosť teplej stravy

Isto máte kolegov a kolegyne, ktorí si denne nosia z domu starostlivo zabalené obložené chlebíky, bagety či dózičky so zvyškami večere z predchádzajúceho dňa. Keď tak nad tým pouvažujete, v práci trávite päť dní v týždni, čo predstavuje minimálne 40 hodín. Vynakladáte veľa úsilia, aby ste splnili všetky pracovné plány, zvládli dohodnuté pracovné stretnutia, niekedy často pijete jednu a tú istú kávu počas celého dňa, lebo na nič nemáte čas. Je to správne? Akoby ste si tým od vášho tela pýtali žalúdočné vredy…

O dôležitosti pravidelnej stravy sa hovorí dlho. Žijeme v modernej spoločnosti, v ktorej sa čoraz viac ľudí snaží o zdravý životný štýl a správne stravovacie návyky. Žiť dlhodobo päť dní v týždni na suchých rožkoch nie je lákavá vidina. Pokiaľ vám zamestnávateľ na pracovnom pohovore oznámi, že vám na stravovanie dokáže poskytnúť stravné lístky, mali by ste to oceniť. Prečo? Možno nie vždy stihnete raňajky či desiatu, ale aspoň obed si doprajte výdatný, aby sa vaše telo zásobilo energiou a podalo počas dňa lepšie výkony. Nie ste predsa stroje a robíte zle, keď vám stačí rýchlo sa najesť večer po príchode z práce.

So stravnými lístkami vybočíte zo stereotypu

Okrem toho, že vás teplé jedlo nabije energiou, oddýchnete si pri ňom aj po psychickej stránke. V čase obeda si posedíte so svojimi kolegami, utužíte vzájomné vzťahy a možno si nájdete konečne čas na rozhovory, ktoré počas pracovnej doby nestíhate. Polhodinová obedná prestávka sa vďaka jedálnym kupónom Chèque Déjeuner stane naplno využitá. Už nemusíte mať výčitky, že ste si každý deň dovolili dať obed za tri eurá. Stravné lístky vám poskytol zamestnávateľ, ktorému záleží na tom, aby uňho boli zamestnanci spokojní. Vie predsa, že keď je človek hladný alebo nestíha ísť na obednú prestávku, na pracovisku vzniká len zbytočná nervozita. Zabezpečuje svojim zamestnancom dané výhody, aby formoval zdravé sociálne prostredie vo firme, a hradí minimálne 55 % z ceny jedálneho kupónu. Vzhľadom na to, že gastrolístky Chèque Déjeuner sú akceptované v mnohých stravovacích zariadeniach (v reštauráciách, bufetoch, jedálňach a pod.) a potravinách, zamestnanec si každý deň môže vybrať, na aký typ stravy má práve chuť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *