Aké chyby robíme pri zariaďovaní vlastného pracovného kútika?

Robiť z domu je sen každého mladého Slováka. Môžeme si vstať kedykoľvek chceme, nestojí nad nami nepríjemný šéf a nekontroluje každý náš krok. Mnohí podnikatelia vychádzajú v ústrety najmä ženám a umožňujú im vykonávať svoju prácu aj z domu. Má to však svoje výhody, ale aj nevýhody. Viete ale, že väčšina z nás by si s najväčšou pravdepodobnosťou nezariadila pracovný kútik a robila by z kuchyne alebo z pohodlia svojej sedačky? Prečítajte si, aké chyby robíme pri zariaďovaní pracovného kútika.

Stôl so stoličkou umiestňujeme do spálne a do tmavého kúta

Azda najväčšou chybou, ktorú robíme pri zariaďovaní vlastného pracovného kútika, je to, že ho zariaďujeme v miestnosti, v ktorej nemá absolútne čo robiť. Spálňa je miestnosť, v ktorej by sme si mali oddýchnuť, načerpať novú energiu a nie tam pracovať.
Pracovný kútik si vždy zariaďujte na takom mieste, kde nespíte- ideálne v obývačke, poprípade ak máte voľnú miestnosť, tak tam.

Stôl so stoličkou nikdy neumiestňujte v tmavých kútov. Pre zdravie vašich očí je dôležité, aby pracovný kútik bol umiestňovaný vždy k prirodzenému zdroju svetla. Keď si sadnete, nemali by ste si tieniť na pracovnú plochu. Ak máte voľnú miestnosť v domácnosti okamžite k dispozícii, kúpte si moderný kancelársky nábytok a zariaďte si „mini“ pracovňu aj doma.

Nemyslíme na ergonómiu

Ergonomické pomôcky, ale i ergonomický stôl a stoličky by nemali chýbať vo vašom pracovnom kútiku. Čoraz viac ľudí sa sťažuje na bolesti chrbtice a práve preto by ste si pri zariaďovaní tohto pracovného miesta mali kúpiť výškovo nastaviteľný stôl a ergonomickú kancelársku stoličku.

Myslite na ergonómiu už pri zariaďovaní tohto pracovného kúta. Potom by už mohlo byť neskoro – prišli by zdravotné problémy, ktorých by ste sa už nikdy nezbavili.

Aké chyby teda robíme pri zariaďovaní vlastného pracovného kútika? Skúsime si to zhrnúť.

1. Umiestňujeme ho do spálne.

2. Stôl umiestňujeme ďaleko od prirodzeného zdroju svetla.

3. Nezabezpečujeme kvalitné osvetlenie.

4. Nekupujeme ergonomické pomôcky a ergonomický kancelársky nábytok.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *