Máte bazén? Zabezpečte si spoľahlivé zastrešenie

Záhradné bazény sa počas zimy nepoužívajú. Správne ich zazimovať by mal zvládnuť každý, kto záhradný bazén má. Prácne zazimovanie si však môžete značne zjednodušiť tým, že ho zastrešíte. Kvalitné zastrešenie bazénu vyrieši väčšinu problémov, ktoré trápia majiteľov bazénov v našich zemepisných šírkach.

Výhody zastrešenia bazénu

V prípade záhradných bazénov si väčšinou každý predstaví zábery z amerických filmov na nádherné zapustené vonkajšie bazény s dokonalo čistou vodou. Na Slovensku musíte svoje preferencie poopraviť. Ak sa rozhodnete pre bazén do záhrady u nás, určité veci proste nikdy nedosiahnete ale nebojte sa, nebude to na úkor krásy či luxusu.

U nás sa striedajú ročné obdobia a máme vysoký pomer zrážok. Preto je základom dobrej údržby bazénu jeho zastrešenie. Výrobcovia bazénov dnes ponúkajú pekné a moderné zastrešenia, takže bazén bude aj veľmi dobre vyzerať.

A prečo ho dať zastrešiť?

  • Predĺži sa vám kúpacia sezóna
  • Zastrešenie zvyšuje teplotu v priemere o 11 stupňov
  • Zvýšením teploty sa šetrí na vykurovaní
  • Zvýši sa bezpečnosť bazéna (v prípade, že máte deti a zvieratá je teda nevyhnutnosťou)
  • Ochrana bazéna
  • Menšie znečistenie bazéna (a teda menej vynaloženého času a peňazí na jeho čistenie a údržbu)

casablanca-zastresenie-albixon.sk

Vzhľadu zastrešeného bazéna sa nebojte

Vhodne zvolené zastrešenia bazéna s ohľadom na dizajn domu, záhrady a štýl bazéna môžu byť skvelým prvkom v záhrade. Na výber máte veľa možností.

Konštrukcia Casablanca Infinity EVO má minimálnu výšku 23cm, najčastejšie slúži hlavne na prekrytie bazéna.

Ak sa chcete pohodlne pohybovať okolo bazéna, môžete si zvoliť luxusnejšie prevedenie, kedy sa prestreší aj priestor okolo neho a zmestia sa tam napríklad lehátka.

Máte bazén hneď pri dome? Spojte jeho zastrešenie s domom. Tak máte vonkajší bazén, ktorý ale pohodlne používate aj v chladných mesiacoch, keďže je akoby súčasťou domu.

Opačný extrém je veľmi nízke prestrešenie, ktoré takmer nepresahuje obvod a výšku bazéna. Slúži tak vyslovene na jeho zakrytie a nemení výrazne vzhľad záhrady.

Atypické prekrytie? Výrobcovia bazénov si s tým poradia

Výroba bazénov si vyžaduje zručných majstrov. Tí prichádzajú stále s novými riešeniami pre vašu väčšiu spokojnosť. Takže určite neváhajte, ak v bežnej ponuke nenájdete nič podľa vašich predstáv. Najznámejšie a najväčšie firmy sa radi pustia do inovatívnych riešení na mieru. Stačí ich osloviť a dať šancu sa realizovať.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *