Trenčín hostil Školské majstrovstvá Slovenska v aerobiku žiačok a žiakov stredných škôl

V pondelok 8. februára 2016 žila Mestská športová hala Na Sihoti v Trenčíne aerobikom. Žiaci a žiačky stredných škôl bojovali o titul „Školský majster SR pre školský rok 2015/2016“ na Školských majstrovstvách Slovenska v aerobiku žiačok a žiakov stredných škôl (ďalej Majstrovstvá SR). Súťaž, vyhlásenú Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu SR zorganizovali Krajské centrum voľného času (KCVČ) Trenčín, v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) a Krajská rada Slovenskej asociácie športu na školách (SAŠŠ) Trenčín.

Tento rok sa Majstrovstvá SR sa uskutočnili v meste, kde celá myšlienka ich zrodu vznikla. S nápadom usporadúvať Majstrovstvá SR prišiel predseda Krajskej rady SAŠŠ v Trenčíne a bývalý riaditeľ Krajského centra voľného času v Trenčíne Daniel Beníček, ktorý posunul krajské kolá v aerobiku organizované v Trenčíne na celoslovenskú úroveň.

Celoslovenských Majstrovstiev SR sa zúčastnili najúspešnejší súťažiaci zo siedmych krajov, ktorí sa prebojovali cez okresné a krajské kolá, z ktorých postupovalo 10 najlepších jednotlivcov. Celkovo o titul bojovalo 58 súťažiacich, Banskobystrický kraj tento rok nemal na súťaži zastúpenie.

Súťaž pozostávala z piatich kôl, každé bolo zamerané na iné cvičenie. V prvom kole sa cvičil basic aerobic, v druhom kick box, v treťom kole súťažiaci cvičili zumbu, v štvrtom body work a v poslednom piatom kole súťažiaci cvičili dance aerobic. Tento rok sa výnimočne nevyraďovalo priebežne po treťom kole, ale súťažiaci sa dozvedeli svoje umiestnenie až po záverečnom piatom kole.

Víťazkou Majstrovstiev SR pre školský rok 2015/2016 sa stala Nikola Kvasňovská z Gymnázia J. H. Hurbana v Čadci. Z Trenčianskeho kraja sa v prvej desiatke umiestnilo celkovo päť žiačok. Umiestnenie desiatich najlepších si môžete pozrieť vo výsledkovej listine v prílohe správy. Vystúpenia najúspešnejších súťažiacich z celého Slovenska si okrem návštevníkov a riaditeľa súťaže Daniela Beníčka nenechali ujsť ani vedúca odboru školstva a kultúry Úradu TSK Daniela Hilčíková, riaditeľka KCVČ Trenčín Renáta Bieliková, generálna sekretárka SAŠŠ Andrea Ristová a generálna sekretárka Slovenskej gymnastickej federácie Monika Šišková

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *