24 projektov z celého Slovenska bojuje o 80 000 eur

Osem dobrých nápadov ako vylepšiť život komunít má teraz šancu uspieť v online hlasovaní o financie z Nadácie VÚB. Projekty z celého Slovenska súťažia o priazeň verejnosti do 20. novembra 2015 na www.vub.sk/komunitne-granty. Nadácia VÚB rozdelí víťazným projektom spolu 80 000 eur.

Do výzvy na komunitné granty sa tento rok prihlásilo 155 projektov. Najväčší záujem – takmer polovica prihlásených projektov – je o úpravu verejných priestranstiev: revitalizáciu parkov a relaxačných areálov a tiež o výstavbu ihrísk a cyklotrás. Práve tieto oblasti zaujímajú Slovákov najviac – chceme mať okolo seba prostredie, v ktorom sa budeme dobre cítiť, kde si môžeme zašportovať a deti sa bezpečne zahrajú.

Odborná komisia z prihlásených projektov vybrala 24 najlepších, ktoré sa dostali do online hlasovania. Ich osud je teraz v rukách verejnosti – samotní ľudia z regiónov rozhodnú, ktoré projekty sa realizujú. Každý kraj má tri nominácie, aby sa financie dostali do všetkých regiónov. Projekt, ktorý v danom kraji získa v hlasovaní najviac hlasov, dostane grant do výšky 10 000 eur. Spolu tak Nadácia VÚB rozdelí sumu 80 000 eur.

„Hodnota komunitných projektov spočíva v motivácii ľudí spojiť sily. To, že sú dobrovoľníci ochotní dať hlavy dokopy a venovať svoj čas a prácu pre dobro spoločenstva, si mimoriadne ceníme, a preto chceme podporiť takéto aktivity prostredníctvom nášho nového komunitného programu,“ hovorí Alexander Resch, predseda správnej rady Nadácie VÚB.

Hlasovanie potrvá do 20.11. Podporiť projekt vo svojom regióne môže každý na adrese: www.vub.sk/komunitne-granty. Po sčítaní hlasov bude zverejnený zoznam 8 podporených projektov na www.nadaciavub.sk.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *