Vezmite deti k moru. Môže ich vyliečiť.

Morská voda je nenahraditeľným pomocníkom pri desiatkach chorôb, obzvlášť tých detských. Obsahuje totiž mikroorganizmy a minerálne soli, ktoré nedokážeme nahradiť, skladovať ani umelo vytvoriť. Každé more je však iné, jedno skvele lieči alergie, druhé zas ekzémy.

Egejské more obmývajúce Grécko či Turecko lieči napríklad poruchy imunity alebo alergie dýchacích ciest, obľúbený Jadran je zas veľmi slaný a preto je vhodný pri kožných chorobách. Studené Baltské more je známe svojim čistým ovzduším a pomáha astmatikom aj ľuďom s problémami s cievami. Najzdravšie zo všetkých je známe Mŕtve more, ktoré obsahuje vyše 20 minerálov, z toho minimálne desiatka je absolútne unikátna. Hustá voda s vysokou teplotou je ideálna na fyzioterapiu a pri poruchách pohybového ústrojenstva. Čierne moje sa považuje za „najrodinnejšie“, pretože v ňom nenájdete jedované živočíchy ani ježovky. Opakom je Červené more s nádhernou čistou vodou a farebnými korálmi. Pomáha najmä pri liečbe stresu.

Morské vlny vo všeobecnosti upokojujú organizmus, stimulujú krvný obeh a masírujú svaly. Slnečné lúče sú zas zdrojom vitamínu D, ktorý pomáha napríklad pri mineralizácii kostí. Táto kombinácia je výborným pomocníkom pri raste detí. Slnko tiež vysušuje vyrážky, ktoré trápia nejedného pubertiaka a piesok sa postará o drobné ekzémy na chodidlách. Bosé nôžky si však môžete dovoliť len na čistých plážach alebo v okolí ležadiel. Do vody radšej zvoľte vhodnú obuv, ako sandáliky či gumené topánočky. Najväčšiemu riziku sú pri mori vystavené detské oči a pokožka na ramenách. Preto nezabudnite na kvalitné slnečné okuliare a vhodné detské oblečenie z kvalitných materiálov, ktoré sa vplyvom soli a slnka nezničí ani nevybledne. Ideálnym materiálom je bavlna, najlepšími farbami sú červená a biela, krémová či béžová.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *