Výnimoční rečníci GLOBSEC Fóra prídu do Košíc. Zažite ich aj vy na City Talks!

Už po desiatykrát sa na Slovensku uskutoční konferencia o zahraničnej a bezpečnostnej politike GLOBSEC, ktorá dnes patrí do päťky najkvalitnejších podujatí svojho druhu na svete. Tento ročník bude hostiť najväčší počet prezidentov, premiérov a ministrov zahraničných vecí vo svojej histórii, a priláka do srdca Európy viac ako 800 hostí a 150 novinárov zo 65 krajín sveta.

S cieľom predstaviť významných hostí medzinárodného bezpečnostného fóra GLOBSEC 2015 širšiemu publiku organizuje Slovenská atlantická komisia v spolupráci s mestom Košice debatu GLOBSEC City Talks. Pri príležitosti jubilejného 10. výročia konferencie GLOBSEC totiž sprievodné podujatie City Talks neostane len v hlavnom meste. Po prvýkrát sa táto exkluzívna diskusia prenesie aj do metropoly východu.

GLOBSEC nechce ostať podujatím, kde debata prebieha len v hlavnej konferenčnej sále. S účastníkmi fóra sa tak môže širšia verejnosť stretnúť aj mimo Bratislavy, počas košických City Talks v priestoroch Kasární/Kulturparku, a zapojiť sa tak do zaujímavých a prínosných diskusií,” povedal Róbert Vass,  zakladateľ GLOBSEC Fóra.

Diskutérmi, ktorých ľudia môžu na City Talks stretnúť budú významní predstavitelia politickej a diplomatickej komunity, ale aj odborníci z prestížnych univerzít či think tankov z krajín Európskej únie a Ukrajiny. Nepôjde však len o posilnenie verejného dialógu, ale aj o vytváranie interaktívneho prostredia, v ktorom sa môžu prejaviť ako hostia na pódiu, tak aj ľudia z publika. Dominovať pritom bude téma Ukrajiny.

Košice sa za uplynulých sto rokov vyprofilovali na kozmopolitné mesto, charakteristické tolerantným a pokojným spolužitím mnohých národov a národností. V Košiciach si nadovšetko vážime mier, pokoj a spolupatričnosť, vďaka ktorej sa nám darí dynamicky rozvíjať naše mesto a skvalitňovať život jeho obyvateľov. Vítame každú príležitosť prispieť k upevňovaniu mieru a preto sme radi, že aj Košice sa stanú dejiskom významnej medzinárodnej konferencie GLOBSEC City Talks“ vraví Richard Raši, primátor mesta Košice.

Diskusia sa uskutoční 18. júna 2015. Účastníci sa však pre výrazný záujem a bezpečnostné opatrenia musia vopred registrovať. Viac informácií nájdete na www.globsec.org.

Autor: Slovenská atlantická komisia

City Talks

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *