Čím zaujali Košice Holandských žurnalistov?

26. marca sa organizácia Košice – Turizmus zúčastnila prezentácie European City Breaks 2015, ktorá sa konala v hlavnom meste Holandska, Amsterdame. Viac ako 80 žurnalistov a blogerov z celého Holandska sa tak malo možnosť zoznámiť s Košicami ako atraktívnou destináciou pre ľudí, ktorí vyhľadávajú na mape Európy nové a netypické miesta, či zážitky.

Od známych metropol až po netradičné Košice

Košice si na výstave našli svoje miesto medzi mestami ako Atény, Girona alebo Budapešť. Aj napriek svojej menej známej lokalite patrili k vyhľadávaným miestam medzi novinármi, ktorí boli pozvaní na toto podujatie. „Väčšinou išlo o mladých ľudí, ktorí hľadali niečo nové a neobjavené. Sami organizátori odporúčali novinárom Košice ako mesto, ktoré sa oplatí navštíviť, čo nás ako vystavovateľov samozrejme veľmi tešilo.“, hovorí Dominik Plavka, jeden z vystavovateľov na European City Breaks. Sami blogeri a novinári zostali neraz prekvapení, čo všetko je možné v Košiciach a priľahlom okolí vidieť a zažiť.

Zážitky na prvom mieste

Košice zaujali originálnou kultúrnou infraštruktúrou projektu EHMK 2013. „Najviac sa páčila myšlienka využiť staré a nevyužívané objekty, ktoré sa transformovali na nové centrá kultúry a kreativity ako napríklad bývalé kasárne z 19. storočia, v súčasnosti známe ako názvom Kasárne/Kulturpark alebo priestory bývalej mestskej plavárne, ktorá dnes slúži ako prvá Kunsthalle na Slovensku.“, hovorí Zuzana Fabianová, vystavovateľka na European City Breaks. Oproti iným cestovným veľtrhom či výstavám sa zúčastnení žurnalisti zaujímali predovšetkým o zážitky a okolie Košíc. Mnohých prekvapila odpoveď, že do dvoch hodín od Košíc je možné vidieť množstvo UNESCO pamiatok spolu s mnohými prírodnými krásami. Ocenili takisto kompaktné usporiadanie historického námestia a množstvo kultúrnych podujatí, ktoré sa v meste každoročne udeje. „Z jednotlivých podujatí najviac učaroval košický Gurmán Fest, ktorý svojou originálnou koncepciou a stvárnením pripomína piknik v parku pre 10.000 ľudí s jedinečnou atmosférou.“, dodáva Fabianová.

O podujatí European City Breaks Press Event

Podujatie je určené predovšetkým pre holandských novinárov, (video) blogerov alebo nezávislých žurnalistov z oblasti cestovného ruchu, ktoré sa organizuje od roku 2010. Patrí medzi vyhľadávané podujatia, ktorého sa každoročne zúčastňuje cez 80 žurnalistov z rôznych druhov médií. Jednotliví vystavovatelia tak majú jedinečnú možnosť oboznámiť holandských, ale aj zahraničných čitateľov o prezentovanej destinácii, nakoľko mnohí novinári pracujú pre medzinárodné médiá.

amsterdam 1

amsterdam 2

amsterdam 3

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *