Na poľskom maratóne sa objavili transparenty s heslami o Košiciach!

„Košice nie sú len o titule Európskeho hlavného mesta kultúry, moderných street artových dielach, monumentálnych katedrálach alebo najstaršom maratóne v Európe“…to všetko a ešte viac bolo možné vidieť na transparentoch v rukách povzbudzujúcich na krakowskom maratóne Cracovia Maraton, ktorý sa konal v nedeľu, 19. apríla 2015!

Tieto zaujímavosti sa stali hlavným motívom netradičnej propagačnej kampane Košíc počas maratónu Cracovia Maraton, ktorú realizovala organizácia Visit Košice. V nedeľu sa tak tisícky poľských fanúšikov behu mohli oboznámiť s metropolou východu ako zaujímavou turistickou destináciou, ktorá búra predsudky o zažitých faktoch.

V radoch povzbudzujúcich tak bolo možné vidieť tabule a transparenty s jednotnou témou „Košice nie sú iba…“. Dôraz sa pritom kládol najmä na výber toho najzaujímavejšieho, čo Košice dokážu zahraničnému návštevníkovi ponúknuť. Samotná forma propagácie maratónu bola veľmi jednoduchá, jasot a veselé povzbudzovanie fanúšikov s transparentmi malo pripomínať priateľskú atmosféru košického Medzinárodného maratónu mieru.

Vzhľadom k blízkostí Košíc od poľských miest (Krakow približne 250km, Katovice 320km a Rzesow 200km) má mesto veľký potenciál osloviť našich severných susedov. Najatraktívnejšiu ponuku predstavuje víkendový pobyt spojený nielen s poznávaním mesta, ale aj celého východného Slovenska. Kampaň je založená na prezentovaní nových a menej známych informácií o Košiciach s cieľom prilákať návštevníkov, ktorí v rámci zážitkov hľadajú niečo nové a neobjavené.

Dominik Plavka
www.visitkosice.eu

1

2

3

4

5

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *