Osem dobrovoľníckych projektov prispeje k lepšiemu životu na východnom Slovensku

Druhý ročník grantového programu „T“ for all, all for „T“ podporil osem projektov z košického a prešovského regiónu sumou 13 047,18 EUR. Udelená podpora bude využitá na rôznorodé environmentálne, kultúrne či vzdelávacie aktivity pre deti, mládež aj dospelých. Program je financovaný z Nadačného fondu T-Systems Slovakia, ktorý administruje Karpatská nadácia.

Medzi podporenými organizáciami je aj občianske združenie Priatelia trstenskej prírody s projektom výsadby lipovej aleje, či Centrum Liberta z Košíc s iniciatívou pomoci pre zdravotne postihnuté deti, mládež a ich rodiny. Na Detskom ARO v Košiciach sa zvýši bezpečnosť poskytovanej anestézie detským pacientom pomocou nákupu meračov tlaku manžiet endo-tracheálnych kanýl.

„Program finančne podporuje aj snahu zamestnancov spoločnosti T-Systems Slovakia pomáhať zlepšovať život v mnohých smeroch práve tam, kde žijú,” hovorí Katarína Minárová, riaditeľka Karpatskej nadácie. “Je novátorským nástrojom, ako sa môžu sami aktivizovať a do realizácie svojich nápadov zapájať aj svojich priateľov, príbuzných alebo susedov… Tak aj nám pomáhajú šíriť myšlienky svojpomoci, dobrovoľníctva a záujmu o svoje okolie.“

Unikátnosťou grantového program “T” for all, all for “T” je ochota zamestnancov T-Systems Slovakia zapojiť sa nielen svojou dobrovoľníckou činnosťou do podporených projektov, ale aj malými osobnými darmi prispieť na jeho financovanie. Do tohto ročníka programu pribudlo z darov zamestnancov viac ako 700 EUR.

“Teší ma, že nadačný fond naďalej pokračuje vo finančnej podpore tých, ktorí to potrebujú. Pomoc druhým takisto nie je cudzia mnohým zamestnancom T-Systems Slovakia, ktorí sú ochotní, často aj na úkor svojho voľného času, pomôcť a podporiť dobrú vec,” vyjadril sa Thomas Bogdain, generálny riaditeľ T-Systems Slovakia, s.r.o.

O finančnú podporu sa v tomto ročníku uchádzalo 25 projektov s celkovou žiadanou sumou viac ako 45 700,00 EUR.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *