Pozývame vás na dobré víno s husacinou

Tradícia svätomartinských festivalov vznikla vďaka tomu, že práve 11. novembra zvykli francúzski vinári vyplácať robotníkov. Vtedy sa aj ochutnávalo nové víno, hoci ešte potrebovalo dozrieť.

Neskôr sa objavilo Beaujolais a z núdze vznikla tradícia, ktoré sa za vyše 60. rokov stala známou v celom svete.
V našich končinách boli vždy obľúbené husacie hody, prichádzali v čase, keď už bola úroda z polí zozbieraná, uskladnená, zakonzervovaná a ľudia sa chystali na prežitie ďalšej zimy. Práve v tomto čase sa radi odmenili za celoročnú námahu.
Spojením týchto dvoch tradícií vznikol aj Svätomartinský festival vo Veľkých Trakanoch. V celom okolí sa dorába kvalitné víno a chov husí tu má tiež svoje pevné miesto.

Pozývame vás v sobotu 25. októbra na posledné tohoročné Top podujatie programu Košického samosprávneho kraja Terra Incognita. Svätomartinský festival prinesie nefalšovanú atmosféru hodov a jarmoku. Spojenie s ochutnávkou mladého vína evokuje hojnosť úrody, radosť a zábavu. Zrelé jesenné plody, bylinky a koreniny budú v tento deň tvoriť neodmysliteľné kulinárske doplnky.

K TOP podujatiam patria už tradične aj zľavy na vybrané služby v okolí miesta konania, ktoré získate pri predložení zľavového kupóna.

Tešíme sa na stretnutie s vami pri poslednom tohtoročnom TOP Podujatí vo Veľkých Trakanoch.

Husacina_01

Husacinka

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *