Aj mladí Východniari majú šancu uspieť so svojím nápadom

Združenie mladých podnikateľov Slovenska aj tento rok usporiadalo súťaž Podnikateľský nápad roka. Oproti minulému roku bude udeľovaná taktiež regionálna cena za najlepší podnikateľský nápad z východného Slovenska.

Združenie mladých podnikateľov Slovenska vyhlásilo už tretí ročník súťaže Podnikateľský nápad roka, v ktorom majú začínajúci podnikatelia možnosť prezentovať svoje nápady a uchádzať sa o podporu vo výške 330 000€.

Prihlásiť sa môže každý podnikateľ aj nepodnikateľ do veku 40 rokov, samostatne alebo so svojim tímom. Základom podnikateľského nápadu pritom môže byť inovatívny produkt alebo služba, ktorý do 31. 12. 2012 nebol v danej podobe uvedený na trh.

Oproti minulým rokom nastáva zmena v tom, že okrem hlavnej ceny „Podnikateľský nápad roka“ budú udelené tiež ocenenia ako „Orange StartApp“, „Regionálny nápad roka“ a „Populárny nápad roka“.

Jedným z podporovateľov súťaže je aj národný rozvojový projekt AZU – Aktivita Zvyšuje Úspech. „Úspešnosť absolventa vysokoškolského štúdia II. stupňa je na dnešnom pracovnom trhu v priemere len 38%. AZU vzniklo zo študentskej iniciatívy na východnom Slovensku, v Košiciach. Cítili sme, že takáto organizácia na Slovensku chýba, a realizovali sme náš nápad. Mal úspech a dnes pôsobíme v rámci celého Slovenska. Aj na východe sa rodia skvelé nápady. Sme nadšení zo súťaže Podnikateľský nápad roka, pretože v sebe nesie jasné posolstvo, že nápad je niekedy všetko, čo človek potrebuje na rozbehnutie. S dobrým nápadom si ostatné zdroje a podporu dokážete zabezpečiť,“ vyjadril sa koordinátor projektu Ing. Marek Lavčák.

Uzávierka pre podávanie prihlášok do súťaže je 30.9.2014. Súčasťou on-line prihlášky má byť aj video v trvaní jednej minúty, v ktorom sa predstaví súťažiaci so svojím nápadom. Detailný popis pravidiel aj pokynov nájdete na podnikatelskynapadroka.sk. Súťaž podnikateľský nápad roka môžete sledovať aj na www.facebook.com/mladi.podnikatelia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *