Medzinárodný deň detí oslavujú aj tí najchudobnejší

Oáza nádej pre nový život n.o., kde žije v nocľahárni, útulku a podprahovej nocľahárni viac ako 140 ľudí bez domova, plánuje poslednú májovú sobotu (31.5.2014) zorganizovať Deň otvorený dverí a Medzinárodný deň detí (MDD a DOD). Ide už v poradí o druhý ročník a všetci dúfajú, že prelomia rekord viac ako 100 návštevníkov.

Už sa stalo tradíciou, že v rámci dobrovoľníckych dní chodievame s rodinami do Oázy. My sa snažíme Oáze pomáhať výsledok je však taký, že vlastne pomáha Oáza nám. Vďaka našej vzájomnej spolupráci sa my môžeme cítiť užitoční, lepší, naše činy sú zmysluplnejšie. Oáza organizuje na oplátku pre naše deti oslavu MDD. To je to najkrajšie pozvanie aké sme mohli dostať. Naše deti chodia do Oázy veľmi radi,“ tvrdí Andrea Bíla, Senior manager operation NESS KDC. „Veľa rodín si dnes nemôže dovoliť darovať na Deň detí nejaký ten darček aj preto sme sa vďaka sponzorom rozhodli pozvať širokú verejnosť k nám. Má to zmysel aj preto, že sa snažíme komunite pomáhať nielen natŕčať žobrácku ruku,“ vyznáva sa katolícky farár Peter Gombita.

Oáza – nádej pre nový život oslovila pri príležitosti MDD a DOD na spoluprácu umelca, ktorého deti poznajú ako Ballon King. Zážitkom bude aj kapela Kalich, ktorá pôsobí popri Oáze (hudobníci žijú v Oáze, zatiaľ jej členovia nemajú vlastný domov). Oáza sprístupní pre deti a návštevníkov zvieraciu farmu a skleníky kde pestujú kvety a zeleninu. „Stredoškoláci, ktorí k nám pravidelne chodia v rámci dobrovoľníctva nám pomôžu zasa pri „venčovačke psíkov“. O tvorivé dielne sa už po druhý krát postará Nadácia KOSIT a tak veríme, že aj tí najmenší zúročia všetky svoje zručnosti a schopnosti,“ teší sa P. Gombita.

Program podporili: NESS KDC, Nadácia KOSIT, R –CARGO SLOVAKIA, IMPRESSIA, LEMUR a ďalší.

Oáza – nádej pre nový život 

oaza_den_deti(2)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *