Na fotografii (sprava): Matěj Bárta, CEO M2C; Martin Šmigura, Local Partner WOOD & Company a predseda predstavenstva KOSIT a.s.; Jozef Streženec, Senior Manager WOOD & Company a člen predstavenstva KOSIT a.s.

Medzinárodný holding M2C kupuje významného poskytovateľa správy nehnuteľností OPTIMAL PARTNER

Po dlhodobej spolupráci sa medzinárodný holding M2C rozhodol kúpiť od investičnej spoločnosti WOOD & Company správcovskú spoločnosť OPTIMAL PARTNER. Táto slovenská firma sa od roku 2007 venuje správe administratívnych budov, priemyslových parkov a obchodných prevádzok. Akvizícia významným spôsobom premení poskytovanie služieb v oblasti starostlivosti o nehnuteľnosti na slovenskom trhu. Okrem facility managmentu sa tak portfólio služieb ponúkaných holdingom M2C posilní o riadenie a realizáciu stavieb, energetický managment a výstavbu fotovoltaických elektrární. Detaily obchodnej transakcie sa obe strany rozhodli nekomentovať.

Spojenie s OPTIMAL PARTNER je logickým krokom, ktorý sme urobili na základe dlhodobej a profesionálnej spolupráce medzi oboma spoločnosťami. Veríme, že týmto krokom posilníme naše tímy v oblasti facility managmentu tak, aby sme podporili náš rast na stredoeurópskom trhu. Zároveň rozšírime portfólio našich služieb o ďalší, veľmi dôležitý článok, a to riadenie a realizáciu stavieb,“ vraví Peter Kozáček, country manager spoločnosti M2C Slovakia.

Spoločnosti holdingu M2C sú partnerom pre transformáciu budov zo starých riešení na nové a inovatívne. Hlavným prínosom pre zákazníkov má byť efektívnejšia prevádzka a nižšie náklady.

Na fotografii(sprava): Jozef Streženec, Senior Manager WOOD & Company a člen predstavenstva KOSIT a.s.; Martin Šmigura, Local Partner WOOD & Company a predseda predstavenstva KOSIT a.s.; Matěj Bárta, CEO M2C
Na fotografii (sprava): Jozef Streženec, Senior Manager WOOD & Company a člen predstavenstva KOSIT a.s.; Martin Šmigura, Local Partner WOOD & Company a predseda predstavenstva KOSIT a.s.; Matěj Bárta, CEO M2C

Spoločnosť OPTIMAL PARTNER bola od roku 2020 súčasťou skupiny KOSIT, ktorej spoluvlastníkom a investičným manažérom je finančná a investičná skupina WOOD & Company.  Za desiatky rokov svojho pôsobenia získala rovnako ako M2C bohaté skúsenosti v oblasti správy nehnuteľností, ale aj v segmente energetického managmentu a riadení a realizácii stavieb. Za sebou má zákazky pre viac než sto klientov veľkých a významných spoločností, aktuálne firma spravuje priestory o výmere 450 tisíc metrov štvorcových.

 „Za viac než štyri roky pôsobenia v OPTIMAL PARTNER sa nám podarilo firmu skonsolidovať, rozšíriť ponuku jej služieb a osloviť nových klientov. Dôvodom predaja je strategické rozhodnutie, na základe ktorého sa skupina KOSIT plánuje orientovať primárne na segment odpadového hospodárstva,“ dopĺňa Martin Šmigura, Local Partner WOOD & Company a predseda predstavenstva KOSIT a.s

Holding M2C sa dlhodobo zameriava na služby integrovaného facility managementu a sústredí sa taktiež na rozsiahly vývoj nových technológií, digitalizáciu a automatizáciu budov. Skúsenosti a know-how, ktoré spoločnosť získala vďaka 31 rokom pôsobenia na trhu, z nej robí dôležitú entitu udávajúcu trendy na trhu. V roku 2022 naviac M2C zaradilo všetky technologické produkty pod správu novej značky s názvom Innovis. Odvtedy sa materská loď M2C sústredí na služby integrovaného facility managementu a jej odnož Innovis na technologické riešenia.

O spoločnosti WOOD & Company

WOOD & Company je významná finančná a investičná skupina s popredným postavením na stredoeurópskom trhu.  Portfólio ich aktivít zahŕňa správu investičných aktív v hodnote  4,5 miliárd eur a obchodovania na burzách s ročným obratom 30 miliárd eur. To potvrdzuje ich silnú pozíciu na miestnych kapitálových trhoch. Firma sa zaoberá taktiež poradenstvom v oblasti korporátnych financií, emisií dlhopisov či poskytovaním konzultačných služieb pri najvýznamnejších M&A transakciách v regióne.

O spoločnosti OPTIMAL PARTNER

OPTIMAL PARTNER zaisťuje komplexnú správu nehnuteľností a stavebnú činnosť s cieľom dosiahnuť maximálnu synergiu v rámci optimalizácie prevádzkových nákladov klientov. Správe administratívnych budov, moderných priemyslových parkov a obchodných prevádzok sa venuje od roku 2007. Vo svojom portfóliu služieb má tiež energetický management a výstavbu fotovoltaických elektrární.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *