Správna starostlivosť o ženskú tvár

Niektoré ženy vyzerajú aj v mladom veku, akoby mali o dvadsať rokov viac. Iné ženy v zrelom veku naopak vyzerajú veľmi dobre a málokto by im tipoval, že majú toľko rokov, koľko naozaj majú. Ak chcete, aby vaša tvár vyzerala mlado a sviežo, nesmiete podceňovať starostlivosť o ňu, najmä, ak sa líčite.

Masáže tváre a tvárová gymnastika

Pravidelnými masážami tváre a tvárovou gymnastikou predídete vzniku hlbokých vrások. Vždy večer, potom, čo sa odlíčite si doprajte pár minút masáže a tvárovej gymnastiky. Je dokázané, že práve tieto činnosti dodajú tvári mladistvejší vzhľad a pomáhajú zastaviť vznik vrások.

Vždy sa večer odličujte

Či už prídete z diskotéky alebo práce a nech už ste akokoľvek unavená, vždy sa večer odlíčte. Pár minút čistenia pleti vás nezabije, práve naopak, takto predídete upchávaniu pórov a vzniku bolestivého akné. Používajte kvalitné odličovacie prostriedky, ideálne z ponuky prírodnej kozmetiky, ktorá nebola testovaná na zvieratách (vegánska kozmetika) a neobsahujú žiadne parabény a škodlivé látky, ktoré pokožke blížia.

Kupujte kvalitné hydratačné krémy

Samozrejmosťou je aj pravidelná hydratácia pleti. Ráno a vždy večer po odlíčení používajte kvalitný hydratačný krém, ktorý vašu unavenú pleť hydratuje. Hydratácii sa venujte viac predovšetkým v lete a v zime, kedy je pleť namáhaná viac ako v iných ročných obdobiach. V lete je vystavovaná morskej vode a silnému slnku, v zime tiež silnému slnku a silným mrazom.

Ak by sme vám mohli odporučiť, kúpte si krémy, ktoré majú v zložení jemnú levanduľu, bambucké maslo, aloe vera. Hydratačné krémy odporúčame kombinovať s olejčekmi z prírodných prípravkov, ktoré udržiavajú pleť zdravú a sviežu (napríklad šípka).

Ak máte problém s akné, používajte prípravky so žriedlovou soľou. Pomôcť vám môžu aj konjacové špongie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *