ŠKODA KODIAQ RS: Pripravená na premiéru

Prvé SUV v palete automobilov ŠKODA s prívlastkom RS bude mať svoju svetovú premiéru na autosalóne v Paríži v októbri 2018.

Nová ŠKODA KODIAQ RS je pripravená na svetovú premiéru, ktorá sa uskutoční na autosalóne v Paríži v októbri 2018. ŠKODA AUTO zverejnila dve fotografie ako upútavku na prvé SUV vo verzii RS s novým logom RS. To teraz ponesú všetky modely ŠKODA v športovo ladenej verzii RS. Model KODIAQ RS poháňa najsilnejší vznetový motor v histórii značky ŠKODA. Pohonná jednotka dynamického SUV, ktoré je v ponuke aj v 7-miestnom vyhotovení, poskytuje výkon 176 kW (239 k).

Od roku 2000 sa písmenami RS označujú mimoriadne výkonné modely značky ŠKODA. Model ŠKODA KODIAQ RS je prvým SUV v tejto skupine vyvolených. Česká automobilka tak prináša 117-ročnú športovú a súťažnú tradíciu do nového segmentu. Tento krok zvýrazňuje novým, moderným logom RS, s novým použitím červených prvkov.

Tradícia modelov RS od roku 1974

Označenie RS znamená Rally Sport a prvýkrát bolo použité v roku 1974 pri súťažných prototypoch ŠKODA 180 RS a 200 RS. Na ich základe ŠKODA v roku 1975 vyvinula model 130 RS. Toto športové kupé, známe ako „Porsche Východu“, dosiahlo v roku 1977 dve víťazstvá vo svojej triede v legendárnej Rallye Monte Carlo a tiež vyhralo Rallye Akropolis. V roku 2000 mladoboleslavská automobilka predstavila model ŠKODA OCTAVIA RS – prvý sériový model s prívlastkom RS.

ŠKODA KODIAQ RS sa v Paríži predstaví s novým logom RS, ktorý sa od doterajšieho odlišuje červenou farbou písmena „V“. Nové logo je na dynamickom SUV použité hneď na niekoľkých miestach. To najviditeľnejšie sa nachádza na mriežke chladiča. Písmeno „V“ znamená víťazstvo a červená farba symbolizuje športový charakter a silu vozidiel rodiny RS. Nové logo navyše zdôrazňuje dynamický charakter modelu KODIAQ RS.

Pohon všetkých kolies a najsilnejší vznetový motor v histórii značky ŠKODA

Štvorvalcový vznetový motor s dvojitým preplňovaním a objemom 2,0 l poskytuje najvyšší výkon 176 kW (239 k) a maximálny točivý moment 500 Nm. Je tak najsilnejším vznetovým motorom vo vyše stodvadsaťročnej histórii mladoboleslavskej automobilky.

Tlačová správa
Zdroj: www.skoda-auto.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *