Na čo nezabudnúť pri ceste do Chorvátska s Opel Grandland.

Pripravili sme si pre vás pár rád, ako sa pripraviť na cestu do Chorvátska autom. Ak sa budete radiť našimi pokynmi, tak cesta bude pohodlná a bez stresu. Veď uvidíte.

Doklady

Ako prvú vec by ste si vždy mali skontrolovať, či máte všetky potrebné doklady na cestu do zahraničia. Asi najdôležitejšia informácia je, že do Chorvátska môžete cestovať len na občiansky preukaz. Pred samotnou cestou je ale naozaj dobré skontrolovať si zoznam potrebných dokladov.

Určite budete potrebovať už spomínaný občiansky preukaz. Ďalej je dobré ak si skontrolujete či máte, vodičský preukaz, technický preukaz od Opel Grandland alebo od iného vozidla na ktorom pôjdete. Určite si skontrolujte doklad o poistení vozidla alebo tak zvaná zelená karta. Ak sa vydáte cez Rakúsko skontrolujte si či máte diaľničné známky. A v neposlednom rade nezabúdajte či máte na svojom Opel Crossland nálepky emisnej kontroly a STK.

Povinná výbava

Jedným z najčastejších dôvodov prečo vodiči dostávajú pokutu na ceste do Chorvátska je nedostatočná povinná výbava. Je dobré skontrolovať si dátum spotreby lekárničky, počet reflexných viest v aute, reflexný trojuholník a sadu na výmenu kolies. Taktiež je dobré ak máte v aute malý hasiaci prístroj, lebo nikdy neviete, čo sa môže stať.

Olej

Pred odchodom je dobré ak si skontrolujete stav oleja v aute. Tiež si skontrolujte brzdovú tekutinu a či máte dostatok tekutiny v ostrekovačoch. Práve v lete ich využijete viac než si myslíte.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *