Skvelé pomôcky, ktoré ochránia vašu fasádu

V čase hniezdenia máme obavy, či si práve na našej fasáde neplánuje vtáctvo postaviť hniezda. Ak ste len prednedávnom rekonštruovali váš dom a robili ste novú fasádu, určite nechcete, aby vám vtáctvo a najmä ich trus znehodnotil novú fasádu. Ako s vtáctvom bojovať? Poradíme vám, čo ich zaručene odláka.

Igelit

Zabrániť hniezdeniu dokážete aj klasickým igelitovým sáčkom. Na miesto, kde sa vtáctvo chystá postaviť si hniezdo, umiestnite strapce z igelitu. Klasický igelitový sáčok nastrihajte na tenké pásiky a tie následne obojstrannou páskou prilepte priamo na fasádu. Zvuk igelitových sáčkov odláka vtáctvo a žiadnym spôsobom ich neohrozí.

Špeciálne hroty

Montujú sa pomocou špeciálnych lepidiel, ktoré kúpite priamo na mieste, kde aj tieto hroty. Hroty proti vtákom bránia vtáctvu, aby hniezdilo na vašej fasáde, ale v žiadnom ich neohrozujú. Tieto hroty proti vtákom sú vyrobené z nehrdzavejúce ocele, čiže sa nemusíte báť, že ich hneď po prvej sezóne budete musieť vymeniť za nové. Sú odolné voči poveternostným vplyvom a UV žiareniu. Tieto hroty nie sú ostré, ale tupé, čiže ako sme už spomínali, vtáctvu neublížia, len ich odplašia.

Ich inštaláciu zvládnete aj bez odbornej pomoci. Skvele sa hodia, či už na fasády, alebo na balustrády, do žľabov, na rímsy, na strešné podhľady.

Ako si vyberať z ponuky hrotov?

Pri výbere hrotov proti vtákom zohľadňujte veľkosť vtáctva, ktoré by ste chceli odplašiť; šírku miesta, kde chcete tieto hroty umiestniť a materiál, z ktorého sú hroty vyrobené. Ak však potrebujete dĺžku hrotov skrátiť, informujte sa priamo u predajcov, či vám vedia skrátenie týchto hrotov zabezpečiť. Myslite na to, že pred inštaláciou hrotov musíte povrch dôkladne vyčistiť.

Ak chcete krásnu a čistú fasádu, skúste si kúpiť hroty proti vtákom. Uvidíte, že hneď po prvej sezóne budete s nimi maximálne spokojní.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *