Ako vyberať hračky pre dieťa

Ako rodičia sme ochotní spraviť všetko pre svoje dieťa a boli by sme ochotní zniesť im aj modré z neba, keby si to priali. Čo sa týka výberu detských hračiek, dnešní moderní rodičia si vôbec neuvedomujú, že dieťa nepotrebuje toľké množstvo hračiek. Faktom je, že rodičia sa snažia svoju neprítomnosť dieťaťu nahradiť veľkým množstvom hračiek. Niet divu, že si dnešné deti nevážia hračky. Ako ale vyberať hračky pre dieťa?

Vyberajte vždy podľa veku

Na každej hračke je písaný vek dieťaťa, ktoré sa s touto hračkou môže hrať. Nie vždy to ale platí. Ak má hračka veľa drobných súčiastok a vaše dieťa si dáva hračky ešte stále do úst, rozhodne takúto hračku nekupujte. Dieťatko by mohlo malé súčiastky prehltnúť. Hračky nakupujte vždy len u overených hračkárstvach, o ktorých viete, že predáva zdraviu neškodné hračky.

Dávajte pozor, aby ste nenechávali na dosah detí šijace potreby, baterky, ktoré môžu dieťatku ublížiť. Pri výbere hračiek sa vždy poraďte s predajcom a čo sa týka hračkárstva, možno vám vaši priatelia poradia, v ktorom hračkárstve nakupovať kvalitné hračky a ktorým hračkárstvam sa naopak vyhýbať.

Pri výbere hračiek zohľadňujte zručnosti dieťaťa

Hračky nevyberajte len za účelom zábavy. Hračky majú za úlohu rozvíjať jemnú motoriku a logické myslenie dieťaťa. Napríklad také edukatívne hračky sú pre vaše dieťatko ako stvorené. Neohrozujú zdravie dieťaťa a nútia deti logicky myslieť. Každé dieťa je však iné. Dieťa vo veku 4-5 rokov nemusí byť ešte dostatočne zrelé na to, aby sa hralo s hračkami určenými pre deti v tomto veku.
Pri výbere hračiek sa vám určite neoplatí šetriť. Hračky vyberaj
te dôkladne. Je zbytočné dieťa zahŕňať množstvom hračiek. S najväčšou pravdepodobnosťou sa aj tak so všetkými nebude hrať, preto nakupujte s rozumom. Radšej kúpte pár kvalitnejších hračiek ako mnoho nekvalitných.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *