Šnúra vzdelávania v oblasti EIA

Bratislava – 16. septembra 2016 – Združenie miest a obcí Slovenska v spolupráci s rezortom životného prostredia organizujú v priebehu jesene pre zástupcov miest a obcí trojdňové interaktívne školenia zamerané na aplikáciu zákona o posudzovaní vplyvov na životné prostredie.

Cieľom podujatí je priblíženie praktickej aplikácie zákona odborným zamestnancom miest a obcí, informácie o postupe pri podávaní žiadostí na eurofondy z hľadiska zákona o EIA, ďalej praktické postupy v konaní obce vo vzťahu k stanoviskám a verejnému prerokovaniu a tiež povinnosti obce ako povoľujúceho orgánu. Na stretnutiach nebudú chýbať ani praktické ukážky jednotlivých postupov a konzultácie k posudzovaniu zberných dvorov, mobilných zariadení, obnoviteľných zdrojov energií, infraštruktúry a ďalších.

Školenia sú bezplatné a nakoľko ponúkajú pridanú hodnotu vo forme konzultácií zo strany odborníkov a konkrétnych prípadov zo samospráv, účastníkov nielen informačne obohatia, ale im aj uľahčia ďalšiu prácu s legislatívou.

Prihlásenie na jedno zo školení je možné prostredníctvom špeciálneho formulára, prípadne emailom na adrese envirovzdelavanie2016@gmail.com

Termíny školení: Prešov (27. – 29. september 2016), Poprad (29. september – 1. október 2016), Liptovský Mikuláš (3. – 5. október 2016), Dolný Kubín (5. – 7. október 2016), Piešťany (17. – 19. október 2016), Malacky (19. – 21. október 2016), Rimavská Sobota (7. – 9. november 2016).

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *