Brazílskych špecialistov na cestovanie zaujali naše pamiatky aj kvalitné víno

Rio de Janeiro – Na letných olympijských hrách pútajú pozornosť najmä športovci a ich výkony. Možnosť prezentácie majú však aj jednotlivé krajiny, ktoré sa na hrách zúčastňujú. Záujem je najmä o tie, ktoré z pohľadu Juhoameričanov pôsobia „exoticky“. Medzi ne patrí aj Slovensko.

Slovenská agentúra pre cestovný ruch v spolupráci s veľvyslanectvom SR v Brazílii a významnou brazílskou cestovnou agentúrou Bancorbrás pripravila prezentáciu Slovenska ako celoročnej destinácie cestovného ruchu pre 75 brazílskych touroperátorov. Zástupcov touroperátorov na podujatí privítal veľvyslanec SR v Brazílii Milan Cigáň. Potom sa už Slovenská agentúra pre cestovný ruch zamerala na prezentáciu slovenskej histórie, kultúry, prírodných krás a pamiatok UNESCO. Brazílčania sa najviac zaujímali o históriu, upútali ich slovenské hrady a historické mestá. Pýtali sa na možnosti ubytovania a stravovania v Bratislave, ako aj na pamätihodnosti mesta. Otázky smerovali aj na letecké spojenia a potreby schengenských víz.
V Slovenskom dome účastníci prezentácie ochutnali aj slovenské gastronomické špeciality a nápoje. Prekvapila ich najmä vysoká kvalita slovenského vína. O program sa postarala tradičná slovenská ľudová cimbálovka.

Ešte pred olympijskými hrami predstavitelia cestovnej agentúry Bancorbrás absolvovali famtrip na Slovensku. Navštívili región Tirnavia, Vysoké Tatry a pozreli si krajinu z Lomnického štítu. Nechýbala ani prezentácia golfového rezortu v areáli Black Stork a návšteva Spišského hradu. Počas infocesty mali možnosť vyskúšať si aj liečivú silu bahna v Kúpeľoch Piešťany. Na záver si prezreli Bratislavu, kde práve vrcholili Korunovačné slávnosti.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *