EĽRO opäť prilákalo desaťtisíce návštevníkov

Kežmarok – Na uchovávanie a prezentáciu tradičných ľudových remesiel sa zameriava podujatie Európske ľudové remeslo. Jeho  26. ročník sa uskutočnil od 8. – 10. júla 2016 v Kežmarku. Tento rok sa na podujatí zúčastnilo približne 200 remeselníkov zo Slovenska a zahraničia, okolo 800 účinkujúcich zo 40 domácich a zahraničných ľudových súborov z Talianska, Ruska, Gruzínska, Chorvátska, Estónska, Švédska, Rakúska, tanečných skupín, divadelných skupín a iných účinkujúcich. Festival bol v tomto roku venovaný hrnčiarskemu cechu a kežmarským kníhtlačiarom. Podujatie počas troch dní navštívilo viac ako 60 tisíc návštevníkov.

Počas podujatia prebiehal trojdňový bohatý kultúrny program počas, ktorého si návštevníci mohli vypočuť známych interpretov. V centre mesta vystupovali počas 3 dní súbežne na 3 pódiách domáce a zahraničné ľudové súbory. Veľmi obľúbenými pre detského, ale aj dospelého návštevníka, boli rozprávkové a legendárne príbehy, ktoré organizátori Mesto Kežmarok a Múzeum hrad prezentovali  počas trvania festivalu prostredníctvom divadelných predstavení. V priestoroch kežmarského hradu sa odohrávala rozprávka s pesničkami „…a musí byť princezná“ a nočný muzikál „Krvavé dejiny“.  Ročník 2016 preniesol aj nové atrakcie mimo areálu EĽR-a. Jednou z noviniek bol vláčik Maguráčik a za históriou kežmarských ulíc či za oddychom k rybníku Zlatná zase návštevníkov vozil konský taxík.

Počas podujatia mala Slovenská agentúra pre cestovný ruch možnosť prezentácie Slovenska prostredníctvom banneru „Dovolenka na Slovensku, Dobrý nápad“ umiestneného v areáli hradu a prostredníctvom prenajatého priestoru v národnom stánku SACR (3x3m). Slovenská agentúra pre cestovný ruch pri svojej piatej účasti na podujatí sprostredkovala návštevníkom široké spektrum propagačných materiálov z regiónov Slovenska. Domáci, ale i zahraniční návštevníci tak získali informácie o zaujímavých miestach slovenského cestovného ruchu, a taktiež sa dozvedeli o novinkách na tohtoročnú letnú sezónu. Počas podujatia sa v národnom stánku SACR realizoval dotazníkový prieskum dovolenkového správania sa Slovákov spojený so súťažou o zaujímavé pobyty a vstupy do zariadení cestového ruchu na Slovensku.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *