Anjelská kapustnica chutí a pomáha už 6.rok

Milá príležitosť pomôcť tým, čo to potrebujú vďaka jednej z najvoňavejších tradícií slovenských Vianoc, sa naskytne všetkým dobrým ľuďom už 19.decembra 2015 v Košiciach.

Pod najvyšším vianočným stromčekom na Slovensku sa zídu vychýrení košickí kuchári a od skorých ranných hodín budú pripravovať skvelú kapustnicu. Tradícia, ktorá počas poslednej predvianočnej soboty nielen zasýti ale aj zahreje, tak spojí priateľov, či náhodných okoloidúcich. Obrovský, takmer 1000l kotol, nebude však jedinou nevídanou atrakciou. Všetci zvedavci tiež budú mať možnosť sledovať postup varenia rekordnej kapustnice, z množstva chutných surovín. Na viac ako 2200 porcií sa spotrebuje približne 250kg kapusty, 75kg mäsových výrobkov, 4kg húb či 3kg sušených sliviek. Predpokladaný začiatok predaja kapustnice za symbolickú cenu (minimálne však 1 EUR) bude bezprostredne po jej dovarení, okolo 14. hodiny. Anjelská kapustnica sa už roky teší mimoriadnemu úspechu a priazni všetkých gurmánov, ktorí si okrem výbornej polievky môžu vychutnať aj dobrý pocit z vykonania dobrého skutku. Výťažok z predaja je venovaný charitatívnej organizácii Úsmev ako dar.

„Tešíme sa, že obľúbenosť tohto podujatia každým rokom rastie. Dokazuje to v podvečer poslednej predvianočnej soboty prázdny kotol a úsmevy na tvárach Košičanov. Verím, že jedným z dôvodov, prečo je Anjelská kapustnica taká vyhľadávaná je, že viac než samotná polievka hreje všetkých dobrý pocit z pomoci druhým,“ hovorí Zuzana Fabianová, spoluorganizátorka podujatia z organizácie Visit Košice.

Viac informácií o podujatí sa dozviete na www.visitkosice.eu

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *