Absolvujte dentálnu hygienu. Chráni zuby, zdravie a navyše ušetríte

V posledných rokoch ste si možno všimli nový trend. O zuby sa stará nielen zubár pri preventívnej návšteve, či pri riešení konkrétneho problému, ale čoraz častejšie nám zubári odporúčajú absolvovať dentálnu hygienu. Nejde pritom len o to, mať krásne zuby. Vyčistenie zubov moderným ultrazvukom pomôže minimalizovať kazy a udržiava celé naše telo v zdraví. „Dentálna hygiena nie je len o estetickej kráse zubov, je to prevencia pred ochoreniami.“ Zhodujú sa odborníci, vedúci lekár Dental Clinic Košice – Šaca MDDr. Boris Verba a dentálna hygienička Alžbeta Medzihradská, ktorá sa čisteniu ústnej dutiny a prevencii pred zubnými kazmi venuje 16 rokov.

Terapia Air – Flow. Prúd vzduchu na čisté zuby

„Mnohí pacienti majú často pocit, že hygienu zubov nepotrebujú. Už krátky pohľad do ústnej dutiny pritom stačí, aby som videla, že sú zuby pokazené, zapálené ďasná či pacient trpí paradontitídou. Väčšina dospelých je tiež presvedčená o tom, že sa o svoje zuby stará dobre, a to stačí. Opak je však pravdou, skôr deti sú inštruované a vedené odborníkmi v tom, ako si správne čistiť zuby,“ vysvetľuje dentálna hygienička. Podľa A. Medzihradskej je ideálne absolvovať dentálnu hygienu dva krát do roka, nevyhnutné raz ročne. Už niekoľko týždňov pritom pracuje s najmodernejším ultrazvukom. „Je to Master piezon Air – Flow terapia. Zmesou vody, vzduchu a originálneho prášku Air – Flow šetrne odstráni všetko, čoho sa chcete zbaviť. Vrátane škodlivého biofilmu medzi zubami, takisto nánosov, škvŕn a fľakov od kávy, čaju a pod.“.

Prevenciou proti bolestivému odstraňovaniu kazov

Pri najmodernejších metódach s použitím ultrazvuku si za dentálnu hygienu pacient pripláca. Špecialisti však odporúčajú, nešetrite na hygiene zubov, stojí to zato. Ušetríte potom na následných návštevách zubára a opravovaní kazov. Čistá ústna dutina je zároveň zárukou, že sa vo vašom tele nebudú šíriť rôzne zápaly. Podľa MDDr. Borisa Verbu sa dentálna hygiena odporúča aj pred ťažkou operáciou. „Veľa pacientov má pocit, že ide len o kozmetický zákrok. Ak je však v ústach zápal, ten sa potom šíri krvnou cestou do celého tela, čiže ovplyvňuje zdravie celého nášho organizmu,“ zdôrazňuje.

Dentálna hygiena je vhodná aj pre deti

Dentálna hygiena trvá približne hodinu, v prípade zdravého chrupu je ošetrenie bezbolestné. „V Šaci ošetríme aj detskú zúbky, či už mliečny alebo aj zmiešaný chrup. U detí je skvelé začať s hygienou čím skôr, aby sa predchádzalo vzniku zubných kazov,“ vraví A. Medzihradská. Naši odborníci odporúčajú dentálnu hygienu naozaj každému, pretože len tak sa dá dosiahnuť to, aby ostali zuby bez kazov. „Ak má niekto genetické dispozície k tvorbe kazov, mal by sa oveľa viac zaujímať o dentálnu hygienu a starať sa o svoj chrup,“ uzatvára primár našej Dental Clinic v Šaci Boris Verba.

Objednajte sa:

Na dentálnu hygienu je potrebné sa objednať u našej dentálnej hygieničky Alžbety Medzihradskej. Telefonicky: 055/ 7234 756, Mobil : 0918 885 587 alebo cez: www.navstevalekara.sk/Dentálna hygiena, Medzihradská Alžbeta KE-Šaca/.

Október – Mesiac zdravých zubov

V rámci mesiaca október, ktorý je venovaný aj zdravým zubom, sme v Nemocnici v Šaci ako aj na našej Poliklinike (Vstupný areál U.S.Steel) pripravili preventívnu akciu. Naši špecialisti sa s Vami radi porozprávajú, ako na to, aby ste mali zdravé a krásne zuby, poradia a môžete sa rovno objednať.

Streda, 28. októbra:
Poliklinika: 8.30 – 10.30 hod.
Nemocnica: 12.00 – 13.00

IMG_3752x

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *